Ez a konfig mennyire elegendő Blender tanulásához?
i3-10100
16GB DDR4 2666MHz
GTX 1050 Ti 4GB
Samsung 980 500GB SSD
1TB HDD
mostmeg 30 ert eladhatod netan sulyozottan (es foleg ha indok is van ra, gari, szep doboz didekalassal, backplate fabol)
akkor netan max 40 ert
most meg arulhatod a 1050Ti t
Talan lesz vevo, de nagyon hamar mar 20ert se tudsz megszabadulni tole foleg ha leharcolt
persze ha nincs penz fejlesztesre ennyibol semmit se tudsz venni
de egy 2060 brutal hozzakepest
ha valami alkalmi bevetel van anlathataron a progibol, vagy kesobbi munka, akkor erdemes lehet befektetesen gondolkodni mar most
persze igazabol mindegy, csak 1050Ti vetelarat merlegeld ha pl 100 korul veted te az penzkidobas volt minel tobbert annal inkabb es hat egy eve is vehettef ilyen rossz aron
lenyeg hogy minel kevesebb bukas miatt irtam ezeket
bukjon mas is rajta, tanitani kell embereket egyutterzesre
Xy4
59ert vettem újonnan pár hónapja. Kapkodták, mint a cukrot ennyiért. Utolsó pillanatban csaptam le az utolsó darabra értesítő miatt.
Egyik ismerősöm 48ert át akarta venni, de nem adtam el. Azt mondta ad érte 52-t. Mondtam annyiért sem.
ASUS Cerberus gtx 1050ti A4G
105-től indul arukereson....
2060 király kártya lenne, ha keresnék is belőle. Egyelőre nincs akkora tudásom. Tanuláshoz nekem luxus, kevés a pénzem most.
Eladni nem fogom. Ha újat veszek, megtartom pótnak. Amelyik kártya egy Battlefield V kaliberű játékot Highon kitart 80+FPS-el multiban az nem ócskavas.
Használt piacon pedig sohasem vásároltam, ezután sem fogok.
Ettol függetlenül köszönöm a tanácsokat. 👍
Csak erre reakciónak:
"105-től indul arukereson...."
Használtan 90 000-től kapsz 6GB-os RTX2060-at. Egy több generációval ez előtti kártya esetében az új ár már nem releváns. Nem azt mondom, hogy nem volt jó bolt pár hónapja az ÚJ kártyák között, de azóta sokat változott a helyzet a kártyapiacon.
Szerintem amúgy attól is függ, hogy a Blender melyik részét szeretnéd főleg "tanulni", hiszen lehet benne modellezni, animálni, ott a particle System, a textúrák, a sculptolás, ami miatt nagyon sok vertex lehet akkor is, ha csak 2 modelled van, etc.
De tanulásra szerintem is elég
Modellezés és textúra.
Animáció nem érdekel annyira.
Amúgy elég szépen bírja a konfig eddig, hőmérséklete is max 55 fok ha igen megvan terhelve 👍
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!