Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ezért forrósodhat a laptopom?

Ezért forrósodhat a laptopom?

Figyelt kérdés
Kicsi a képernyője, ezért monitorral, egérrel és billentyűzettel használom. Azt vettem észre, hogy azóta nagyon zúg és nagyon forró.
2022. aug. 23. 11:46
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
44%
igen, külső monitor nagyobb teljesitményt igényel
2022. aug. 23. 11:58
 2/12 anonim ***** válasza:
0%
#1-es a felbontás miatt vagy egyébként a csatlakozás miatt is?
2022. aug. 23. 12:02
 3/12 anonim ***** válasza:
55%
Akár mindkettő.
2022. aug. 23. 12:03
 4/12 A kérdező kommentje:
Értem. Ha leveszem a fényerőt segíthet?
2022. aug. 23. 12:19
 5/12 anonim ***** válasza:
58%
Nem.
2022. aug. 23. 12:22
 6/12 anonim ***** válasza:
39%

Érdemes kinyitni akkor is, ha külső monitorral használod.

Ha összecsukod, akkor a billentyűzet és a kijelző/fedlap között is megragad valamennyi hő. A típustól is függ, hogy mennyire, de kicsit mindnél.

Amúgy szerintem csak akkor kell nagyobb "kraft" külső kijelző esetén, ha az nagyobb felbontású.

Vagy ha nyitva van és mindkét kijelző (a beépített és a külső monitor is) megy, akkor ahhoz is kellhet több erő.

Olyan is lehet még ritkán, hogy két video "kártya" van a gépben, egy processzorba integrált és egy erősebb különálló. Lehet, hogy úgy van megoldva (hardveresen, vagy csak beállítás), hogy a HDMI stb. csatlakozóra kötött monitor mindenképp az erősebbet használja.

2022. aug. 23. 12:36
 7/12 anonim ***** válasza:
0%

"igen, külső monitor nagyobb teljesitményt igényel"

Látszik, hogy fogalmad sincsen mit beszélsz.

A kép megjelenítésért nem a videokártya a felelős, hanem a kijelző ami egy kisfeszültségű pár mA-os jelből rakja össze a képet.

Pontosan ezért van a monitornak külső tápegysége, mert ezzel az alacsony feszültséggel önmagában semmit nem tudna kezdeni egy monitor.

Tehát akkor miért is kell nagyobb teljesítmény egy monitorhoz, ha a képi jel áramerőssége és feszültsége állandó?

Ezzel a logikával már rég elkellett volna olvadnia a telefonomnak, mikor a 1,7 méteres tv-hez csatlakoztatom HDMI kábellel.

2022. aug. 23. 12:42
 8/12 anonim ***** válasza:
38%
Az remélem megvan, hogy a modern laposokban a külső monitor direktben a dedikált vga-ra vannak kötve, nem az energiatakarékos integráltra, ami miatt az előbbi nem fog sleepbe menni?
2022. aug. 23. 12:45
 9/12 anonim ***** válasza:

Kérdező:

Mekkora felbontású a gyári és az a monitor, amin rajta van?

2022. aug. 23. 12:46
 10/12 A kérdező kommentje:
Nem tudom, hogy pontosan milyen felbontású. Szélességre nem sokkal nagyobb a monitor, magasságra sokkal nagyobb. Régebbi típusú a monitor, nem modern széles fajta. Most ez lehet hülyén hangozhat, de azóta seookal jobb a helyzet, amióta a laptopot feltettem az asztalra. Eddig a földön volt és iszonyatosan zúgott, pedig parkettán volt és az internet is borzasztó volt. Most feltettem és nem is zúg és van is internet. A zúgásnak mi kjöze van ahhoz, hogy a földön volt? Még az internetet meg is értem, biztos ott nem kapott jelet.
2022. aug. 23. 13:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!