Jó vétel használtan ez a gép?
Ryzen 5 3600
16gb ram
Asus Rog Strix B450F
2TB hdd
500gb ssd
Logic-Zas 700W
GeForce RTX 3080
330 ezer forint?
Azt nem értem, hogy az eladó minek rak be egy ilyen overkill vgat egy olyan proci mellé ami az I5 9400F-t sem tudta játékok alatt megverni?!
Egy normálisabb márkás tápot azért megérdemelne.
Amúgy árban jónak tűnik, sőt még egy kicsit olcsó inkább.
Bolti garancia van még bármire benne? Főleg az RTX 3080-re?
Ha nincs, akkor csak akkor vedd meg, ha ismered az eladót vagy tudod, hogy megbízható.
#4-esnek
Csak akkor, ha processzorlimites beállításokkal játszik.
Lásd pl. [link]
Más szóval akkor fontos, ha legalább 120 hz-es monitora van és 1080p-ben játszik.
Szóval én azt nem mondanám, hogy KELL venni. Vígan el lehet a Ryzen 5 3600-zal is, bőven élvezhetőek lesznek a játékok.
Mondjuk én old-school ember vagyok, még emlékszem azokra az időkre amikor stabil 30 fps-nek is örültünk...
Persze, ha van pénz, akkor bővíthet, a B450-es lapba (egy BIOS frissítéssel gondolom), vehet erősebb processzort is, extrém esetben akár egy Ryzen 7 5800X3D-et is.
Esetleg ez a videó ugyanettől a csókától még érdekes lehet:
Mondjuk itt AMD videokártyákat használ, de ettől még hasznos lehet a CPU limitek kapcsán.
Ryzen 5 5600 és Ryzen 7 5800X3D van összevetve a Ryzen 5 3600-zal.
1440p-nél is azért már érezhető a különbség, de nekem a 3600 se tűnik brutálisan gyengének még ebben az összevetésben sem.
"az eladó minek rak be egy ilyen overkill vgat egy olyan proci mellé ami az I5 9400F-t sem tudta játékok alatt megverni?!"
Az furcsa lenne, ha erősebb lenne a 9400F.
A ryzen 3600 a 10600K ellenfele. Honnan jön ez a marhaság, hogy a 9400F veri? 🤣🤣🤣
Persze, kicsit állítgatni kell a feszültségeken, órajeleken, hogy optimális legyen a teljesítmény és a hőmérséklet, de ryzen 3600-hoz kismillió tutorial van ehhez neten, yt-on.
Amúgy a gép tuti jó vétel.
Egyedül a tápegyseg értelmezhetetlrn benne. Veszélyes!!! Azonnal cserélendő.
Tier-a-ról válassz. Ha nem raksz bele később nagyobb fogyasztású videokártyát, akkor 650W elegendő.
Ha később akér 4090 szintre lépnél, akkor figyelj az újfajta videokártya tápcsatlakozó meglétére!
Pl seasonic-ok közül érdemes lehet. Tehát ezt a plusz 40 ezret számold még hozzá mindenképp. De így is jó vétel.
Azért az túlzás, hogy a 10600K ellenfele.
Az a Ryzen 5 3600XT inkább.
Viszont a 9400-at szinte mindehol veri. Inkább nagyjából az I5 9600, 9600K vagy 10400F ellenfele.
Persze csak alap órajelen nézve. Ha húzod simán hoz egy 10500, I7 9700 szintet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!