Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Tudnátok segíteni BIOS beallit...

BuBuTomia kérdése:

Tudnátok segíteni BIOS beallitssal kapcsolatban?

Figyelt kérdés

Nagyon elszurtam valamit, mert figyelmetlen voltam. Segítsetek kérlek.

Van egy laptopom, SSDre frissitettem HDDről klonozassal a rendszert, eddig stimm.

Klonozás után lett a 480gb-os SSD-n 2 particio. Az egyik egy par száz MBs, rendszer számára fenntartott. Azt hittem semmi ezért lemezkezelőben aktív állapotról levettem. Nem töröltem a particiot. Hiba volt mert azota nem indul. Nem talalja a bootmgr filet. Ott van csak nem tölti be.

Hogyan tudnám helyrehozni?

Egyáltalán helyre lehet hozni?

Előre is köszönöm!

2022. aug. 21. 19:48
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Szerencsére nem rontottad el nagyon, és szerencsére a biosnak ehhez semmi köze. Az hittem durvább lesz.

Töröld az SSD-ről a partíciókat, és ha teheted, klónozd újra, és a kis partíciót ne bántsd, az a HDD-n is rajta van, és minden más Windowsos gépen, mert azt igényli a rendszer.

2022. aug. 21. 20:04
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Bootolj be Hiren’s BootCD PE-vel és tedd aktívvá megint.
2022. aug. 21. 20:04
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Igen egy live rendszerrel tedd aktívvá. Csak betűjelet ne adj neki.

Pl MiniTool Partition Wizard Bootable.

2022. aug. 21. 20:21
 4/4 anonim ***** válasza:
52%

Ez valami 10+ éves őskövület?

Csak azoknál kell MBR, csak azoknál van aktív megjelölés. Korszerű gépeken GPT van, és nincs aktív...

Vagy a régi telepítés is el volt rontva?

Ha beindul ellenőrizd: [link]

2022. aug. 21. 20:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!