Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Hogy hívják azt, amikor egy...

Hogy hívják azt, amikor egy egeret nagyon gyorsan elhúzol, és nem érzékeli rendesen? Angolul és magyarul

Figyelt kérdés

2022. aug. 21. 18:26
 1/8 anonim ***** válasza:
29%
Idegrángás?
2022. aug. 22. 01:54
 2/8 anonim válasza:
Esetleg DPI-ra tudok gondolni, de a magyar kifejezését nem tudom.
2022. aug. 26. 09:16
 3/8 anonim válasza:
Az egér DPI érték nem más, mint az egér érzékenység kifejezése. A rövidítés az angol "dots per inch" kifejezésből származik, és azt jelzi, hogy a kurzor milyen gyorsan mozog a képernyőn. Minél magasabb az érték, annál magasabb az egér érzékenység, és az egér annál jobban érzékeli az alatta lévő felületet. A felhasználó szemszögéből nézve az egérkurzor sokkal gyorsabban mozog, és a teljes útvonal egyik pontból a másikba rövidebb, amely különösen hasznos például célzáskor játék közben. Egyszerűen fogalmazva, a gamerek és a komolyabb igényű felhasználók olyan egeret választanak, amely magasabb DPI értéket kínál. És magyarul pont per hüvelyk a neve. Ezt az Alza oldalán néztem, hátha tud segíteni.
2022. aug. 26. 09:20
 4/8 A kérdező kommentje:

Küldök videót, amiben ez a jelenség van: [link]

Van benne egy rengés mozdulat, de én elhúztam az egeret nagyon gyorsan az egérpadomon, nem érzékelte teljesen jól.

2022. aug. 26. 13:19
 5/8 anonim válasza:

Esetleg megnézhetnéd, hogy a kébelek jól vannak-e csatlakoztatva. Vagy még ami számításba jöhet, hogy az egérpad nélkül ha elhúzod akkor jól reagál-e?

Lehet az egérpadsal lesz a probléma, habár kétlem.

2022. aug. 27. 16:55
 6/8 anonim válasza:
Nincs esetleg egy gomb az egereden a görgő mögött? Mert az a DPI szabályzó és lehet leejtetted és megnyomódott véletlen. Vagy lehet te valamikor nyomtad meg, csak nem figyeltél.
2022. aug. 27. 16:58
 7/8 A kérdező kommentje:
És milyen értékre állítsam a dpi-t, hogy jó legyen?
2022. aug. 27. 17:01
 8/8 A kérdező kommentje:
Meg van a gond, 5-ösnek volt igaza, az egér padon van egy felirat, ha felirat nélküli részén húzom el az egeret, akkor jó.
2022. aug. 27. 17:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!