Használt pc-t megéri venni? Tapasztalatok?
Nem akarok olyan sok pénzt belefektetni, de szeretnék egy gépet amin legalább ilyen alap játékok elfutnak (Minecraft, Sims 4, CS:GO, GTA V, stb), szóval gondoltam, hogy az érné meg legjobban, ha nem egy vadiúj gépet vennék, mert amúgy ezeken kívül nem használnám sok mindenre, hiszen netezésre ott van a laptopom, az arra tökéletes.
Nem tudom milyen gép lenne a legjobb ezekhez az említett játékokhoz. Az nem zavar, ha a grafika nem a legjobb, vagy laggol, már hozzászoktam, csak annyi a lényeg, hogy elfusson a legtöbb játék, és ne melegedjen túl, ne kapcsoljon ki, stb.
Sosem volt még saját pc-m, szóval nem értek hozzá, milyen processzor, videókártya, mennyi memória kéne, stb. A laptopomban pl 16 GB RAM van, de így se jó sok mindenre xD
Ti vettetek már gépet használtan?
(Amúgy eddig ezen a két oldalon böngésztem, ha bárkit érdekel:
[link] )
A kérdezőnek azt javaslom cégtől vegyen számlával, garanciával.
Jó a kérdés alatt említett két cég, de még a computerimperiumot is merem ajánlani.
Az meg az én véleményem, hogy ne adjunk már 70-80-90 ezreket egy tíz éves gépért. Attól ne vágódjunk hanyadt, hogy I7-es, ha csak első vagy második generációs.
Intelnél ne add alább 6. generációs i3/5/7-nél. Sőt, ha fontos, hogy garantáltan Win 11 kompatibilis legyen, akkor 8. Genes a javasolt. Persze rá lehet nagy valószínűséggel tuszkolni egy 6. generációs intel gépre is, de biztos, ami biztos.
AMDnél meg bármilyeb Ryzen, ami legalább 2019-es gyártású.
Mondjuk jó lenne egy árkeret...
De a többiek felett picivel, 200 ezer körül ilyesmit találnék:
intel 10. gen vagy újabb
Vagy
AMD 2600/3300 vagy újabb/nagyobb számozású (2000G-3000G jelölésűeket NE)
A többi:
Ram 2x8GB
SSD minél nagyobb
Táp, tier-a vagy b (legrosszabb esetben c) [link]
Videokártya: RTX 2060, GTX 1660 super környékét lenne érdemes megcélozni.
Hdd ház stb igény szerint
Ilyen.konfiggal nem csak elmegyegetnek a játékok, hanem gyönyörűen futnak majd, minden igényt kielégítően 😎
Pl [link]
Nem tudom, hogy elírta az árat? Vagy mi van..? De ez így top-top-top vétel, cuki méretben. Szóval ja, nézelődj hardveraprón, ha olcsóbb gép kell, akkor is ott találsz jót.
Minden a pénz kereten múlik. A "játék" kedvéért tegyük fel nagyon szűkös a keret.
1. Itt veszel az embertől egy gépet:
Nagyon kis pénz esetén: 4xxx-6xxx Intel i5 vagy lehetőleg inkább i7 széria (vagy azonos teljesítményű Xeon).
Ilyen már 40 eFt körül is vannak.
Esetleg, ha kicsit több pénzed, akkor szintén nála lásd:
(ez már 6 magos, DDR4-es gép)
GPU-t nem kérsz hozzá, ha van hozzá mondod neki, hogy nem kéred (ami -1-2 eFt lehet). Ha van benne merevlemez, akkor esetleg azt is kukázod, nem kéred (ami -1-2 eFt).
Itt veszel egy használt GPU-t:
1050ti, 1060, 1070, attól függ mennyi pénzed van.
Természetesen 2000-3000 Geforce is mehet, ha futja rá (2060 / 3050 fölé már sztem kár menni ilyen régi proci mellé).
Veszel egy 250-500 GB körüli SATA SSD-t, az belemegy a régi gépbe is.
Vagy, ha van megfelelő szabad PCI-E aljat (a videokártya mellett még), akkor egy ilyen átalakítóval mehet bele egy M2 SSD is:
Abszolút legolcsóbb 256 GB-os M2 SSD:
Az egész műsor meg tud lenni akár 100-110 eFt körül.
hat arrol a 200ezes geprol 3600+1660 csak almodni lehet hogy ilyen jo vetelekbe botolj foleg hivatalos kereskedoktol
ha egyetlen hirdeto hirdeteseit belinkeljuk az elege reklam szagu... #13 foleg igy hogy semmi mas keresesi kriterium nincs, laptopot vegyen? vagy mit vegyen tole?
termeszetesen minel tobb penzed van annal jobb gepet szerezhetsz ujonan/hasznaltan
de en gondoltam legolcsobban probalsz mindent meguszni, illetve leggyorsabban legkonyebben, es vga ra fokuszalva
ahoz hogy Win11 hez valogepet vegyel, a legolcsobb sokkal magasabbra kerul
egyik emlitett jatekodhoz sem kell bika proci es bika vga sem
elmennek osoreg gyengeseken is de ezt magad is tudod hisz laptopodon is, attol meg erosebb lehet egy mar jatekra valo vga s gep
Xy4
#12 / #13-as vagyok.
#15-ös
Nem tudom miért lenne reklám annak fényében, hogy összességében több eladó több hirdetését is linkeltem (a két hozzászólásomban).
Gondoltam az is nyilvánvaló, hogy a linkelt használt gépek példák.
Az első hozzászólásomban a 6 magos HP workstation gépet azért is linkeltem be direktben külön (két link van, egy az eladó összes termékére egy erre a szerintem best-buy gépre), hogy érthető legyen, és azért is mert ilyen nincs sok.
Sokan árulnak használt workstation gépeket, de ebben az árkategóriában zömmel 4 magos 8 szálas gépek vannak csak. Azt akartam demonstrálni, hogy ha nagyon keresgél az ember, akkor 60-70 körül már akad ilyen Dell, HP, Lenovo workstation gépből hatmagos is (és én zömmel csak ennél az eladónál láttam ilyet).
Később az is láttam, hogy 130 körül már sokkal kurrensebb hardverű Ryzen-es (de nem brand) gépek is vannak, azon az árszinten már jobban megérhetik.
Tényleg minden azon múlik, hogy mennyi pénze van az embernek és mit is akar pontosan kezdeni a géppel.
Kb 100 ezret szánnék a gépre, (200 ezer alatt legalábbis)
És köszönöm a válaszokat, majd böngészni fogok az oldalakon amiket említettetek.
#15 Igen amúgy, próbálom minél olcsóbban megúszni.
De egyébként szerintem nem hirdetés ha linkelnek pár gépet, plusz ez segít is nekem, mert én nem értek hozzá, és ha más mondja hogy valami jó, azt jobban elhiszem xd
És #13 köszi a választ külön, a második link az például szerintem teljesen jó lenne nekem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!