Melyik monitor ériné meg jobban?
Ha jól látom QHD felbontás, 165 Hz-es monitor kell(ene) 150e körül, gondolom ezért a 27 colos átmérő. Újként ilyen árban kb ezek vannak.
LG 32GP850-B hasonló (még valamivel jobb is mint ezek), 32 colos, viszont 190e-be kerül.
Előre leszögezem egyiket se használtam.
Ami a két linkeltet illeti, a g-master újabb, HDR mindkettőben van de nincs local dimming, szóval kb értelmetlen mindkettő esetében (tapasztalat), valamivel nagyobb fényerőt tudsz adni a g-masternek de úgyis le fogod húzni hacsak nem akarod kisütni a szemgolyóidat. Nálam 10% fényerővel megy kb minden monitor.
A display port elvileg 1.4-es a g-masternél míg TUFnál csak 1.2 van, bár ez nem tudom mennyire igaz.
A TUF g-synces (nvidia, GTX/RTX videokártyák) míg a g-master free-synces (főleg AMD kártyák, RX széria) inkább. Most már van némi átjárás, de ezt se árt figyelni milyen videokártya van a gépedben.
TUF-nál tudsz célkeresztet rakni a monitor közepére, ami pl FPS játékoknál no-scope mesterlövész puskákhoz elég hasznos.
Én TUF-ra szavazok de főleg a g-sync miatt.
Video Feature
Trace Free Technology : Yes
GameVisual : Yes
Color Temp. Selection : Yes(4 modes)
GamePlus : Yes
HDCP : Yes
Extreme Low Motion Blur : Yes
ELMB Sync: Yes
VRR Technology : G-SYNC® Compatible
GameFast Input technology : Yes
Shadow Boost : Yes
Low Blue Light : Yes
Multiple HDR Mode : Yes
Hivatalos oldalon én nem látom a free-syncet. Illetve hivatalos oldalon is csak 1.2-es display port van rajta, így viszont inkább a g-master a free sync miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!