Korszerű számítógép összerakása 200 alatt integrált videokártyával (Intel vagy AMD)?
Van esély rá hogy 200 Ft alatt (vagy ezt kicsit meghaladva) korszerű Intel 10. vagy 12. generációs, esetleg Ryzen gépet lehessen venni?
Processzorba integrált videokártyával kellene.
Mi az amin szabad spórolni és nem kell attól tartanom, hogy 1-2 év múlva baj lesz? (például rendkívül olcsó, hajlékonylemezes gépház)... Tápegységen se mernék spórolni.
Processzor gyári hűtő meddig elég és milyen hangos azt nem tudom.
Tuning nem kellene természetesen.
SSD mellé 2 TB HDD jó lenne.
6-7 évig netezésre lehessen jól használni, Word, Excel gyorsan fusson rajta.
Nem tudom mennyire "a valóságtól elrugaszkodott" igény, hogy virtualizációra is legyen alkalmas, ha kellene...
Én 270 alatt nem nagyon tudom kihozni, vagy "túl minőségi" gépházat választok...
Igaz hűtőt is választottam olcsón, félve attól hogy a gyári hangos lesz majd.
Egy i3-hoz bőven elég a gyári hűtés, főleg ilyen alap feladatokhoz. Később pedig igény szerint lehet dönteni a hűtésről.
Egy Phanteks P200A gépházzal számoltam, 18-20 ezer körül kapható.
Az 550W-os Seasonic táp is bőven sok, ha nincs tervben videokártya, akkor egy 400W-os minőségi tápegység is bőven jó lesz neked.
Mindjárt megnézem a konfigot mégegyszer.
Köszi.
Én Be Quiet táppal számoltam de annyira nem értek hozzá hogy melyik tápegység belseje milyen. Hogy sok a jófajta azt tudom meg nem is a teljesítmény a lényeg, hanem hogy védelmek legyenek benne probléma, túlfeszültség, áramingadozás esetére.
Alaplap: MSI B550M PRO Alaplap
Processzor: AMD® Ryzen5 5600G - 4,4Ghz - Turbo
Memória: 16Gb/3200Mhz DDR4
SSD: Kingston 500Gb SSD SNVS/500G
Videókártya: AMD Radeon™ Graphics
Számítógép ház: DeepCool D-Shield V2 -USB3.0 előlapon
Tápegység: FSP 500W HEXA+ PRO 500
199.900.-Ft
Egy olcsóbb felállás a firstshop.hu-tól.
Alaplap: MSI B550M PRO Alaplap 21.230 Ft
Processzor: AMD® Ryzen5 5600G - 4,4Ghz - Turbo 73.150 Ft
Videókártya: AMD Radeon™ Graphics
Memória: DDR4 G.Skill Aegis 3200MHz 16GB - F4-3200C16D-16GIS (KIT 2DB) 23.840 Ft
SSD: Kingston - NV1 500GB - SNVS/500G 18.320 Ft
Számítógép ház: ZALMAN - S4 15.760 Ft
Tápegység: Cooler Master - Elite V3 500W 16.750 Ft
169.050 FT
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!