Gépépítéssel, i7 4790-el kapcsolatos help?
A célom igazából ami "fixen" elfusson az a fifa 23 és az apex, esetleg pubg, illetve 1-2 újabb játék is.
Nem célom sem a 200fps, se a 4k gaming, sem az ultra settingsek. Full hd-ben elvagyok medium grafon is 75 hertzes monitorommal.
Kijött a fifa23 gépigénye, ami a nextgen miatt: Intel Core i5 6600k or AMD Ryzen 5 1600, illetve NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti or AMD Radeon RX 570.
Jelenleg a gépem: GIGABYTE GA-H97M-HD3 alaplap, i5 4460 processzor, Rx 570 4g gpu, 16g ram.
1150-es foglalatú az alaplap, amibe a legerősebb processzor elvileg az i7 4790, ~28 ezres árakon lehet venni használtan.
A tervem az az lenne, hogy veszek egy i7 4790-et, amivel már a fifa elvileg legalább minimumon biztosan fut majd.
Eközben idei befektetésnek gondolkodom beszerezni egy gtx1080-at, vagy 1080ti-t használtan, ami engem elvileg még évekig ki fog szolgálni a az i7 4790-el is.
Közben elkezdem apránként veszegetni az újabb alaplap, processzor, ramok, táp.
A kérdésem , hogy jó metodikával gondolkodok-e?
Jó befektetés-e 1080-at venni mostanában, kitudom-e az i7 4790-el használni?
Esetleg akinek i7 4790-e van , tapasztalatok?
Köszöntem!
Szerintem játszhatatlan lenne a mostani kártyáddal de még a 1080-al is csak közepes grafon 1080-ban
Szerintem amit kinéztél procit még bőven kiszolgál pár játékot, de biztos van róla teszt videó
Köszi a véleményeket!
3. Ha a mostani kártyám a minimum követelmény akkor el kell hogy induljon elvileg. Engem nem zavar ha nem max a graf.
Procival lesz a nagyobb gond. Úgy sejtem az 1080p-re kiadott minimum követelmény, szóval az rx570 okéskás lesz alacsony grafikán.
A procin viszont nem lehet spórolni, az meg fogja akasztani, élvezhetetlenné fogja tenni.
Szóval alaplap-proci-memóriacsere előtt állsz. Ha jót akarsz magadnak, akkor 12100F köré építesz.
Lehet olcsóbban is kijönni, de nem ajánlott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!