Ez milyen VGA? Egyetemi kezdéshez kellene a laptop.
Valaki erről a VGA-ról tudna mesélni? Az világos, hogy integrált de ezen felül sok mindent nem találtam róla. Esetleg benchmarkok és hogy mégis mennyire képes.
Alapszinten játékokra is használnám, nem számít, hogy csak 30 fps.
2: Az csak a processzor lenne.
Ez szerinted processzor teszt?
https://www.youtube.com/watch?v=CPjOMfG7jLo&t=251s
Egyébként teljesen vállalható ennyi pénzért.
Ilyen 10+ éves játékok elmennek rajta vígan (pl sims 4 😃). 5-6 éves kompetitív játékok csak nagyon kompromisszumosan (csgo, fosnájt, és társai)
Sajnos egy normális laptop HPU YAZ +100-150 ezer.
Használtan meg nem igazán szabad megkockáztatni.
Az 5300U, 5500U és az 5700U AMD CPU-k valójában inkább az eggyel korábbi szériába tartoznak (csak az 5600U és az 5800U az, ami érdemben 5000-es).
Lehet, hogy nem érdekes neked, de szerintem ennyi pénzért arcátlanság a Lenovo részéről, hogy a HDMI port csak 1.4-es (2022-ben!), így 4K monitort normálisan nem lehet rákötni (TV, projektor OK lehet filmre, prezentációra).
Egyébként már van 6000-es AMD notebook CPU széria, azokban pont a VGA (IGP) részt fejlesztették leginkább.
Pár modell van már a magyar piacon is, bár inkább a 400 körüli gamer kategóriában, de gondolom előbb-utóbb lesz több is.
Szóval ebben az AMD-s mezőnyben én inkább egy Ryzen 5 5600U (vagy H), vagy még inkább egy Ryzen 5 6600U (vagy H) gépet vennék.
(Vigyáz, mert kb. 6-7 éve volt Intel 5600U/6600U is, az tök más!)
Esetleg Ryzen 7 5800U (vagy H) vagy Ryzen 7 6800U (vagy H), ha találsz jó áron.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!