Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Saját összerakott pc beinditás...

Saját összerakott pc beinditási problémák?

Figyelt kérdés

Ma fejeztem be az 1. Pc-m összerakását.

Meg nem kotottem monitorhoz, de bekapcsolasnal az indikator qled vilagitasokbol 2 eg: sargas zold (vga)

Es feher (boot)

A gpu ventillatora nem forog. Nem vagyon benne 100% hogy jol raktam be, mert oldalt nem tudtam osszecsavarozni. Pci kabellel csatlakoztattam, amin 2x 6+2 csatlakozo volt, amibol nekem egy kellett, mert csak egy bemenet van rajta, a psu nal medig bekotottem a vga bemenetbe.

A gephazon levo rgb sem mukodik, valoszinuleg rossz helyre dugtam a kabelt az alaplapon (3 ugyan olyan bemenet volt, es a neten nem talaltam rola semmit, hogy melyikbe kellene)

A gpu-n kivul minden ventillator forog.

Mi lehet a problema/megoldas?

(Ekezetek hianyaert elnezest kerek, telefonrol irok.)

2022. júl. 29. 19:25
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

No signal.

Megprobaltam atrakni a ramot, megneztem minden kabel be van-e dugva, nem tudom mi lehet a hiba…

2022. júl. 30. 00:27
 12/18 anonim ***** válasza:
Húzz le róla mindent, háttértárakat is, proci legyen benn és egy ram, integrált VGA-ra kösd a monitort, nézd meg úgy indul-e ha úgy indul akkor szépen sorban mehetnek vissza a dolgok, aminél megáll, meglesz a ludas
2022. júl. 30. 00:30
 13/18 A kérdező kommentje:

Lehet, hogy kabelezesi hiba van, es kicsit felek igy szerelgetni, foleg hogy ez is masfel napig tartott…lehet szerviz lesz belole:/

Koszi a segitseget!

2022. júl. 30. 01:21
 14/18 anonim ***** válasza:
62%

ha magad raktad össze akkor csak van fogalmad róla mit és hova kell dugni.

3 kabelt kell mindenképp bedugni, alaplap 24pin és 8pin, meg a VGAnak tápot adni.

Esetleg nézd meg hogy a CPU fan bevan-e dugva.

2022. júl. 30. 11:45
 15/18 anonim ***** válasza:
62%
CPU fannál arra gondolok hogy ahoz van e csatlakoztatva a procihutés
2022. júl. 30. 11:45
 16/18 A kérdező kommentje:

Kivettem a gpu-t ideiglenesen, majd hetkoznap berakatom szerelovel, ha minden jol megy.

Igy most a tapba csak az alaplap 24pin es 8pin, meg a processzor van bedugva.

A proci huto mukodik

Beinditottam, most nem jelzi a vga es a boot fenyet, de a dram problema megint feljott, varok egy kicsit hogy kimenjen belole az aram, aztan kiveszem es visszarakom a ram-ot.

Probaltam megint monitorhoz kotni, csak most az alaplaphoz dugtam igy be a hdmi-t, mert nincs gpu benne, le ellenoriztem azt is, hogy csatlakozasi modnak a monitoron a hdmi1 legyen, de no signal megint:(

2022. júl. 30. 13:56
 17/18 anonim ***** válasza:
62%

"varok egy kicsit hogy kimenjen belole az aram, aztan kiveszem es visszarakom a ram-ot."

Erre az a megoldás hogy kiveszed alaplai elemet, kihúzod a tápegységet, majd nyomod a gép bekapcsoló gombját 30mp-ig.

Elveszt ilyenkor minden feszültséget és beállítást.

Amugy a bios resetet azt megpróbálhatsz hogy kiveszed az elemet.

2022. júl. 30. 14:12
 18/18 anonim ***** válasza:
A vgahoz rádugtad a tápot???
2022. aug. 2. 19:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!