Saját összerakott pc beinditási problémák?
Ma fejeztem be az 1. Pc-m összerakását.
Meg nem kotottem monitorhoz, de bekapcsolasnal az indikator qled vilagitasokbol 2 eg: sargas zold (vga)
Es feher (boot)
A gpu ventillatora nem forog. Nem vagyon benne 100% hogy jol raktam be, mert oldalt nem tudtam osszecsavarozni. Pci kabellel csatlakoztattam, amin 2x 6+2 csatlakozo volt, amibol nekem egy kellett, mert csak egy bemenet van rajta, a psu nal medig bekotottem a vga bemenetbe.
A gephazon levo rgb sem mukodik, valoszinuleg rossz helyre dugtam a kabelt az alaplapon (3 ugyan olyan bemenet volt, es a neten nem talaltam rola semmit, hogy melyikbe kellene)
A gpu-n kivul minden ventillator forog.
Mi lehet a problema/megoldas?
(Ekezetek hianyaert elnezest kerek, telefonrol irok.)
No signal.
Megprobaltam atrakni a ramot, megneztem minden kabel be van-e dugva, nem tudom mi lehet a hiba…
Lehet, hogy kabelezesi hiba van, es kicsit felek igy szerelgetni, foleg hogy ez is masfel napig tartott…lehet szerviz lesz belole:/
Koszi a segitseget!
ha magad raktad össze akkor csak van fogalmad róla mit és hova kell dugni.
3 kabelt kell mindenképp bedugni, alaplap 24pin és 8pin, meg a VGAnak tápot adni.
Esetleg nézd meg hogy a CPU fan bevan-e dugva.
Kivettem a gpu-t ideiglenesen, majd hetkoznap berakatom szerelovel, ha minden jol megy.
Igy most a tapba csak az alaplap 24pin es 8pin, meg a processzor van bedugva.
A proci huto mukodik
Beinditottam, most nem jelzi a vga es a boot fenyet, de a dram problema megint feljott, varok egy kicsit hogy kimenjen belole az aram, aztan kiveszem es visszarakom a ram-ot.
Probaltam megint monitorhoz kotni, csak most az alaplaphoz dugtam igy be a hdmi-t, mert nincs gpu benne, le ellenoriztem azt is, hogy csatlakozasi modnak a monitoron a hdmi1 legyen, de no signal megint:(
"varok egy kicsit hogy kimenjen belole az aram, aztan kiveszem es visszarakom a ram-ot."
Erre az a megoldás hogy kiveszed alaplai elemet, kihúzod a tápegységet, majd nyomod a gép bekapcsoló gombját 30mp-ig.
Elveszt ilyenkor minden feszültséget és beállítást.
Amugy a bios resetet azt megpróbálhatsz hogy kiveszed az elemet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!