Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Melyik felhő tároló szolgáltat...

Melyik felhő tároló szolgáltatásra érné meg jobban előfizetni? OneDrive (2600ft) vagy icedrive 5 (dollár?

Figyelt kérdés
mint a kettő 1tb-s. vagy esetleg más, ami azért nem olyan drága?
2022. júl. 24. 23:19
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Az Icedrive abból a szempontból előnyösebb, hogy:

- elvileg végponttól-végpontig tartó titkosítást kínál - tehát a tárhelyen elvileg nem tudnak belenézni a fájlokba

- bár nem az EU-ban, de Európában van a központjuk - szóval van némi esélyed probléma esetén az elszámoltatásukra

- nem egy monopolhelyzetben levő giga techcég van mögöttük

viszont nem nyílt forrású kliensekkel operálnak

Esetleg ott lehetne a pCloud:

- [link]

vagy a Filen:

- [link]

ezek európai központúak, végponttól-végpontig tartó titkosítást nyújtanak, nyílt forrású kliensekkel operálnak; viszont sajnos 2 TB-os tárhelyet adnak, ami drágább.

Ha végponttól-végpontig tartó titkosítást nem nyújtó, monopolhelyzetben levő, giga méretű, amerikai központú techcégeknél tárolnád az adataidat, van lehetőség végponttól-végpontig tartó titkosítás kivitelezésére (hogy ne tudják, mit tárolsz náluk) - erre vannak röptében titkosító célalkalmazások:

- [link]

- [link]

vagy fájltitkosító-szoftverek:

- [link]

- [link]

esetleg egyes archiválószoftverek:

- [link]

- [link]

is képesek ilyenre.

Nem mellesleg ajánlatos észben tartani, hogy kizárólag egy felhőtárhelyen nem érdemes tárolni az adataidat, mert bármikor beüthet a technikai hiba, mondhatja azt a szolgáltató, hogy "a közösségi irányelveink megsértése miatt felfüggesztjük a fiókodat" vagy hogy "megszüntetjük az Európa és az Egyesült Államok közötti adattranszfert" - és akkor fuccs az adataidnak - szóval mindenképpen legyen lokális mentésed, a biztonsági mentés 3-2-1 szabálya:

[link]

szerint.

2022. júl. 24. 23:52
 2/5 A kérdező kommentje:
Te próbáltad ezt az icedrive-ot? Én most tesztelem az ingyenessel, de elég lassú, max 10 mega a fel és letöltése, ami elég gyenge tekintve, hogy 1000-s digi netem van.
2022. júl. 25. 17:29
 3/5 anonim ***** válasza:
Próbáltad már ki előfizetéses fiókkal is, hátha úgy gyorsabb? Elvileg van 14 napig pénzvisszatérítésre lehetőség.
2022. júl. 26. 19:15
 4/5 anonim ***** válasza:

Én előfizettem az IceDrive lifetime (életreszóló) csomagjára. Most akciós az 512 GB-os csomagjuk, 179 dollár, ez kb. 65.000 Ft. Kicsit soknak hangzik (tényleg drága ahhoz képest, hogy ennyiért sokkal nagyobb külső adathordozót kapnék). Viszont egyszeri díj, ha megvettük, többet már nem kell fizetni érte. Az 512 GB nekem bőven elegendő, kb. 100-150 GB-ra van szükségem, persze van akinek ez kevés lenne (és vannak is nagyobb csomagok), de nekem hosszú távon bőven elegendő lesz.

A felhő tárhely előnyei a külső adattárolóval szemben, hogy nem hibásodik meg (a szolgáltató redulánsan tárolja az adatokat, ezért sokkal nagyobb biztonságban vannak, mint egy fizikai adathordozón), továbbá bárhonnan és bármikor elérhetjük (elég csak bejelentkezni).

Az IceDrive csatolható meghajtóként jelenik meg, így hasonlóan használható, mint egy küldő adathordozó. Előfizetéssel nem vettem észre korlátot a sebességgel, az internetem 50 Mb/s-ot tud, és ennyivel töltött fel, illetve le róla. Elég gyors, elégedett vagyok a sebességgel. Lehet ingyenes felhasználóknak van sebesség korlát, mint ahogyan a havi adatforgalom is 50 GB-ra van korlátozva nekik (ez egyébként havi 1 TB az életreszóló 512 GB csomagnál, ami nekem szintén több, mint elegendő).

Én több gépről használom, illetve telefonon meg táblagépen is telepítettem az alkalmazásukat, így tényleg egyszerűen szinkronizálhatom a fájlokat az eszközeim között, sőt nem is kell semmit letöltenem, mert közvetlenül futtatható róla minden. Minden egyből kéznél van, mindegy melyik készülékemről használom.

Az egyszeri díjas ajánlatot azért tartom előnyösnek, mert így később nem kell attól félnem, hogy azért vesznek el az adataim, mert bármilyen okból nem tudom befizetni az éves vagy havi díjat. Ez így hasonló, mintha egy 512 GB-os külső adathordozót vettem volna, amiért szintén csak egyszer kell fizetni, csak élvezhetem a felhő tárhely minden előnyét. Ezt figyelembe véve el lehet dönteni, hogy a 179 dollár mennyire sok azért, hogy az adatainkat biztonságban tudjuk (nagyobb biztonságban, mint bármely más megoldás esetén).

aug. 2. 20:14
 5/5 anonim ***** válasza:

"A felhő tárhely előnyei a külső adattárolóval szemben, hogy nem hibásodik meg "

Kivéve akkor, amikor igen. Gondoljunk csak az OVHCloud tűzesetére ( [link] ) vagy a mostani CrowdStrike-fiaskóra.

" továbbá bárhonnan és bármikor elérhetjük"

Kivéve amikor nem. Elég csak egy áramkimaradás, egy Internet-kábel megsérülése, egy országot érintő szankció vagy a "közösségi irányelvek" megsértése.

aug. 2. 20:32

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!