Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Milyen külső USB-s HDD-t...

Milyen külső USB-s HDD-t érdemes venni smart tv-hez?

Figyelt kérdés

Először SSD-n gondolkodtam de az ugye nem bírja a sok írást sokáig.

Sorozatokra és filmekre használnám.

2022. júl. 24. 21:32
 1/8 anonim ***** válasza:
70%

Jelentősen kevesebb írási művelet történik egy adattár SSD-vel (amire felmásolod a fájlokat pár naponta) ahhoz képest, hogy egy operációs rendszer a futása során folyamatosan adatot ír az eszközre, és azok is hosszú évekig bírják. Ha emiatt nem akarsz SSD-t használni, ez téves következtetés. Semmi baja nem lesz ha SSD-t használsz, milliomod annyi írási művelettel érintett egy ilyen filmnézős eszköz egy rendszermeghajtóhoz képest.

Amiért a HDD jobban megéri, az az ár/kapacitás aránya, mert feleannyiba kerül.

2022. júl. 24. 21:45
 2/8 anonim ***** válasza:
2,5" HDD vagy SSD is jó.
2022. júl. 24. 22:16
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom, mi az alapja, de én is olvastam, hogy lehetőleg HDD-t használjunk. Ez viszont van egy kis hangja, ha nem jól szigetel a ház. Én amúgy vettem egy használt notebook-HDD-t és egy USB-adaptert, ez volt a legolcsóbb megoldás, évek óta megy.
2022. júl. 25. 07:19
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
#3 dettó, samu 860 evo ssd plusz usb adapter
2022. júl. 25. 08:08
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
(#3 folyt. bocs, tehát "ez viszont nem teljesen halk" vagy "ennek viszont van egy kis hangja")
2022. júl. 25. 08:15
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

"Nem tudom, mi az alapja, de én is olvastam, hogy lehetőleg HDD-t használjunk."

Az az alapja hogy ugyanannyi pénzből hdd esetén több TB-ra futja...

Lejátszásnál meg egy 1órás filmet úgyis 1óráig tart megnézni, nem jelente előnyt ha 10perc alatt lefutna... :P

2022. júl. 25. 08:23
 7/8 anonim ***** válasza:
Inkább arra gondolok, hogy az SSD-k kevésbé viselik el a gyakori egyidejű írás-olvasást, bár lehet, hogy ez csak a régebbiekre igaz, nem tudom.
2022. júl. 25. 08:42
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
western digital
2022. júl. 25. 11:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!