A válasz provokatív, a válaszadó csak veszekedni akar
Köszönjük! Moderátoraink ellenőrizni fogják ezt a választ.
Kész, én nem akarok offolni többet, normális embernek szívesen elmagyarázom a dolgokat, de te messze nem vagy ezen a szinten.
Ezt is már leírtam. Ugyanazon a csíkszélességen és ugyanott gyártott GPU van rajtuk... Nem modernebb semmivel sem. Sőt még ugyanott is gyártották mindet.
Kb mintha vennél egy doboz gyufát, majd fél év múlva egy másik doboz gyufát és azt mondanád ez már modernebb gyufa mert később készült.
1660 super = gyengébb GPU (alap 1660), újabb-gyorsabb memória (GDDR6).
1660 Ti = erősebb GPU (több feldolgozóegység (1408 vs 1536)), de régebbi lassabb memória (GDDR5).
Tehát játéka válogatja, melyik mit tud jobban kihasználni... teszteket tudsz nézni youtube-on.
Alapvetően elmondható, hogy a korabeli videokártyákat (mármint a gddr5-ösöket) általában már a memória fogta vissza elsősorban, tehát tuning esetén több haszonnal járt a lassabb memória OC-zése, mint a gpu órajelek növelése. Amikor elérhető lett a gyorsabb memória a célközönség pénztárcájának, akkor jött a super változat, de valamiért a gyengébb GPU-s változat mellé rakták, és nem a Ti mellé... nagyon hülyén néz ki ez a paletta.
Talán az elmondható, hogy minél újabb a játék, annál inkább jobban jársz a gyorsabb memória-gyengébb GPU kombóval, így a 1660S mellé teszem a voksom.
https://www.youtube.com/watch?v=Kpdl7CSAaVM
Tessék. Modern játékok, szerintem helyett a gyakorlatban a Ti ha csak egy minimálissal de erősebb.
Amúgy nem tudom miért csak addig jutnak el sokan hogy hányadik generációs rajta a memória és hány Mhz-en jár... van még ott egy nagyon fontos tényező, az, hogy hány bites buszon kommunikál a GPU-val.
7-es kommentben amit írtam pl ez a kulcsa, hogy a sávszél végül azonos lesz abban a példában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!