Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Vettem egy hasznalt alaplapot...

Vettem egy hasznalt alaplapot es nem mukodik, mi a teendo?

Figyelt kérdés
jar mar valaki igy hogy elkuldtek neki egy nem mukodo alkatreszt majd amikor szamon kerem a szallito cegre fogja es csak sorolgatja hogy nala meg mukoditt. boven 20.000 ft folott van az ara es pc-s boltban megallapitottak hogy rossz

#PC #alaplap #felhelentes
2022. júl. 16. 11:02
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
es meselj mar nekem hogy ebben mi a tanulsag?
2022. júl. 17. 16:20
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

Az hogy nagyobb értékű elektronikai cuccot hasznaltan ugy veszünk hogy elotte kiprobaljuk.

Vagy kockáztatsz, de utanna ne panaszkodj.

2022. júl. 17. 17:07
 13/20 A kérdező kommentje:
ez nem igy mukodik hogy kovetkrzmenyek nelkul atbszunk embereket, de ha te igy gondolod hogy ez tok oke akkor ott nagy bajok lehetnek a fejben
2022. júl. 18. 14:52
 14/20 anonim ***** válasza:
87%

Hol irtam hogy igy gondolom?

Nálam alap volt hogy helyben letesztelem amit veszek. És normalis eladó ebbe belemegy.

Te egy olyan dolgot vettél meg amiről nem tudod hogy a vásárlás pillanatában működött vagy sem. Azt sem tudod bizonyitani hogy direkt átvertek.

Nem szép dolog az ilyen üzlet, de te választottad a kockázatot, és most hiaba panaszkodsz, semmit se tudsz bizonyitani.

2022. júl. 18. 17:35
 15/20 A kérdező kommentje:

ha nagyon messze van es nincs lehetosegem kiprobalni nyilvan marad a posta. Gondolom hallottak mar errol.

Bevizsgaltattam, megteszem a feljelentest es majd eldol hogy mi lesz de annyiban nem fogom hagyni az biztos

2022. júl. 19. 07:19
 16/20 anonim ***** válasza:
78%

Nézőpont kérdése.

Ha nem tudom kiprobalni akkor inkabb megveszem újonnan, a boltnak vissza lehet küldeni vitatkotas nélkül.

2022. júl. 19. 09:16
 17/20 A kérdező kommentje:
nyilvan vissza lehet de dupa annyi lesz az ara. a hasznalt nem egyenlo azzal hogy szr is. a hasznalt piac nagyon sok sot a legtobb termeke akar ilyen kategoriaju cuccoknal is tejesen jo. Nyilvan benne van hogy valami nem lesz jo de ilyenkor az a kerdes hogy mi a kovetkezo lepes
2022. júl. 19. 22:14
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

"az a kerdes hogy mi a kovetkezo lepes"

Elmondom, hogy én hogyan látom a helyzetet. Nincsen jogi végzettségem, csak némi józan paraszti ész. A tényállás a következő: vásároltál egy használt alaplapot, amiről az eladó állította, hogy jó. Ezt kipróbálás nélkül postán keresztül vásároltad meg. Megkaptad az árut, otthon egyedül kipróbáltad és kiderült, hogy nem jó. Jelezted az eladónak, ő állítja, hogy működőképesen küldte el. Ezután feljelentésen töröd a fejed, mivel szerinted be lettél csapva. Nos, ahogy mondtam nem vagyok jogász, de ilyen esetekben a feljelentőnek kell bizonyítani az állítását. Hogy fogod bebízonyítani, hogy a kérdéses alaplap már a feladáskor is rossz volt, ha nem próbáltad ki? Szóval itt két állítás áll egymással szemben és egyik sem bizonyatható. Ezt hívják patthelyzetnek. Ne értsd félre, ezeket nem rosszindulatból írom, de sajnos ezek a tények. Feljelentheted, de ő erre azt fogja mondani, hogy az alaplap bizony feladáskor jó volt, te erre azt mondod, hogy ez nem igaz, az alaplap rossz volt. Ennyi. Senki nem tud bizonyítani semmit. És itt szerintem meg is fog állni az ügy.

Egyébként most már kiváncsi vagyok, hogy mégis milyen alaplap ez? Ennyire megérte volna használtan? Ha viszont gyanúsan olcsó volt az új árához képest, akkor gyanakodni kellett volna, hogy valami nincsen rendben vele.

2022. júl. 20. 07:41
 19/20 anonim ***** válasza:
Használt cuccot eleve nem is erdemes kiprobalas nelkul megvenni kax ps2 lemezeket mert azok nagy eselyel jók
2022. júl. 20. 08:08
 20/20 A kérdező kommentje:

igen ezert vittem szervizbe hogy ok allapitsak keg hivtalosan es irjanak rola hogy nem mukodik. A felado kozben a szallito cegre is probalta fogni de o nem kert ra torekenysegi jelzest szoval ha ott is serult meg az is az o hibaja szerintem mert nem is volt rendesen csomagolva.

nem egy nagy alaplap csak nem szeretem kidobalni a penzt es ezert szeretnek az ugy vegere jarni.

2022. júl. 22. 18:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!