Macbook m1 air vagy pro?
Ez az a munka, amire a legjobb az apple gépe. Ki tudod használni a jobbat. Ha megengedheted magadnak, akkor mindenképp a pro.
Ohh, és google egy nagyon jó tesztet adott ki összehasonlításhoz. Ebben már az air M2 is benne van
Pro!
Az Airben nincs aktív hűtés (ventillátor), emiatt vissza is van véve a teljesítménye kicsi t és hamar elmelegszik ha megterheled a videóvágással.
16GB RAM-al vedd! RAM-or nem tudsz bele venni később, úgyhogy abból vegyél bele eleget!
Külső SSD-vel tudod bővíteni a tárhelyet. A thunderbolt portokkal és a gyors külső tárolókkal észre sem lehet venni ha külső tárhelyen dolgozol.
Én egy éve használom munkára az M1 Airt (512-es, több ram, több mag, mint az alap kiszerelés). 4K videókat vágok, 30-40MP fotókat szerkesztek vele. Nem szokott a teljesítménnyel gondom lenni, se melegedni, se lassulni nem szokott, viszont nagyon élvezem, hogy könnyebb és kevesebb helyet foglal, mint a Pro.
Több videós tapasztalta, hogy a Proban a venti alig pörög fel, szóval ez alapján elenyésző hátrányban van az Air, szerintem nem éri meg helyette a pro. Nekem maximálisan bevált. Korábban 15" i7 Próm volt, simán hozza azt a teljesítményt az M1 Air.
A 13" Prót emiatt feleslegesnek tartom. A 2 db port néha kevés, amiatt a 14" Pro lehet jobb választás, de csak ha kritikusabb kérdés a portok száma, mint a gép súlya.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!