Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Macbook m1 air vagy pro?

Macbook m1 air vagy pro?

Figyelt kérdés
Munkára kellene legfőképp videó szerkesztés(fullhd jelenleg,később 4k), kisebb animációk after effectsel illetve kép szerkesztésre használnám.

2022. júl. 15. 00:25
 1/6 anonim ***** válasza:
77%
Munkára a pro.
2022. júl. 15. 00:30
 2/6 anonim ***** válasza:
77%

Ez az a munka, amire a legjobb az apple gépe. Ki tudod használni a jobbat. Ha megengedheted magadnak, akkor mindenképp a pro.

Ohh, és google egy nagyon jó tesztet adott ki összehasonlításhoz. Ebben már az air M2 is benne van

[link]

2022. júl. 15. 07:24
 3/6 anonim ***** válasza:
78%

Pro!

Az Airben nincs aktív hűtés (ventillátor), emiatt vissza is van véve a teljesítménye kicsi t és hamar elmelegszik ha megterheled a videóvágással.

16GB RAM-al vedd! RAM-or nem tudsz bele venni később, úgyhogy abból vegyél bele eleget!

Külső SSD-vel tudod bővíteni a tárhelyet. A thunderbolt portokkal és a gyors külső tárolókkal észre sem lehet venni ha külső tárhelyen dolgozol.

2022. júl. 15. 08:41
 4/6 anonim ***** válasza:

Én egy éve használom munkára az M1 Airt (512-es, több ram, több mag, mint az alap kiszerelés). 4K videókat vágok, 30-40MP fotókat szerkesztek vele. Nem szokott a teljesítménnyel gondom lenni, se melegedni, se lassulni nem szokott, viszont nagyon élvezem, hogy könnyebb és kevesebb helyet foglal, mint a Pro.

Több videós tapasztalta, hogy a Proban a venti alig pörög fel, szóval ez alapján elenyésző hátrányban van az Air, szerintem nem éri meg helyette a pro. Nekem maximálisan bevált. Korábban 15" i7 Próm volt, simán hozza azt a teljesítményt az M1 Air.

A 13" Prót emiatt feleslegesnek tartom. A 2 db port néha kevés, amiatt a 14" Pro lehet jobb választás, de csak ha kritikusabb kérdés a portok száma, mint a gép súlya.

2022. szept. 2. 15:44
 5/6 anonim ***** válasza:
Mit vettél végül?
2022. szept. 28. 11:02
 6/6 A kérdező kommentje:
M1 pro 16gb ram-al. Bár borsos volt az ára úgy gondoltam hogy most vagy soha mivel egy jó pár évre tervezek vele.
2022. nov. 17. 13:52

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!