Ez a PC mennyire lenne okés a mai játékokhoz?
Porcesszor: AMD Ryzen™ 5 5600G 3.90 - 4.40 GHz
Videókártya: GeForce GTX 1660 SUPER 6GB
Alaplap: AMD PRO 565
Ram: 16 GB
Tárhely: 512 GB SSD
"játékokhoz"
Ez picit kevés...
Csgohoz? 2-300 fps lazán
Cyberpunk max graf? Max 60
Valszeg AAA gameknél kompromisszumokat kell majd kotni, de ha nincsenek nagy elvárásaid akk elég
Gondolom azért mert vagy 10 ezerrel olcsóbb mint a sima 5600 (vagy X) :D
Nagy címeknél a 1660 lehet kicsit kevés lesz stabil max grafikára, de egyébként jó alap lesz, nyilván táppal meg a többivel együtt.
Alaplapnál nem tudom mire gondoltál mert az egy chipset simán az alaplapon, valami pontosabb kéne, kezdve mondjuk egy márkával pl asus, msi ASRock, stb.
"Cyberpunk max graf? Max 60"
Jó lesz az 20-25 FPS-nek is.
FHD-ban medium beállításokkal néha megvan a 60, tudom mivel ilyen kártyával kezdtem bele a CP 2077-be.
Cyberpunk nekem a 1650-en is megy 45-60 FPS-sel.
Ultrán, 1366x768 felbontással.
1080p-re elmegy. Nekem ez kevés lenne, mert 1440p monitorom van. Volt is 1660S-em hozzá... az ilyen fosul optimalizált játékokban (cyberpunk és társai) bizony keményen le kell venni a grafikát. Nekem nem tetszett. 8-cal egyetértek, 1080p mediumra jó az ilyen elcseszett optimalizálatlan játékokhoz is.
Viszont szerintem 1080p-n játszhatatlanok, mert annyi részlet van már ezekben a játékokban hogy a teljes élményhez inkább 4K felbontás dukál, legalább 32" monitorméretben. Tehát én még a 1440p-t is kevésnek tartom ezekhez... tehát nagyon fügf attól, hogy mit játszik az ember.
Szóval ja, lehet álmodozgatni bármennyit...
A lényeg, hogy ma a 1660S egy jó választás, ha nem szereted a szarul optimalizált játékokat, és kiváló választás, ha csak 1080p monitorod van. És amiért még jó, hogy rengeteget olcsósodott fél év alatt, az enyémet 220-ért adtam el karácsonykor!, és még mehet lejjebb bőven az ára (bár a forint inflációja sajnos gyorsabb most, mint a pc alkatrészek árcsökkenése).
Ha most raknád össze újonnan, akkor inkább intel irányba mennék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!