Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért kell összerakni a...

Miért kell összerakni a gépet, miért van külön a processzor, RAM, alaplap?

Figyelt kérdés

Ezt a 3-at miért nem egyben gyártják?

Úgyis csak olyan processzort lehet tenni az alaplapva amit elbír, nagyobbat nincs értelme, ha még kisebbet teszünk bele, nem használjuk ki az alaplapot. RAM ugyanez.

Egyszerűbb is lenne ha egyben árulnák. Nem kéne összerakni.

Vagy van valami külön oka amiért alkatrészenként árulják?

Esetleg az hogy alaplapot sok cég gyárt, processzort meg csak 2? Ha egyben árulnák akkor minden cégnek kellene gyártani alaplapot, processzort és ramot is? Vagy ez nem okozna gondot hogy külön cégek gyártják? Tehát bele tudnák gyártani az Intel processzorait az alaplapokba?

2022. júl. 7. 08:19
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
86%
Ha például egy laptopban, (amiben ez már megvalósult, mert ott aztán tényleg minden forrasztva van) tönkre megy az alaplap és cserélni kell, dobhatod ki vele a processzort és újabban a ramot is, mert az is forrasztva van és ha van az alaplapon dedikált videokártya, azt is. Ez a művelet kb egy új laptop árával ér föl és egy elromlott alkatrész miatt kidobtál 3 jót is. Ha ez asztali gépeknél is így lenne, el nem tudom képzelni, hogy aban mi lenne a jó nekem. Aki meg nem tudja összerakni, annak pár ezer forintért összerakják az üzletben. Hazaviszi, használja és olyan, mintha egyben lenne. Úgysem fogja szétszedni soha, még egy portalanításért is a szervizbe viszi.
2022. júl. 7. 10:34
 12/13 anonim ***** válasza:
0%
#11 nekem 2022-es asus tuf gaming van de nincs rá forrasztva a ram
2022. júl. 7. 10:40
 13/13 anonim ***** válasza:
Amúgy kaphatsz most is " egybe " gépet, mármint ami össze van előre szerelve.
2022. júl. 7. 10:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!