500W-os táp elbírná az alábbi konfigot?
i5 12600KF + RX 6650 XT konfigot elbírna vajon egy be quiet! Pure Power 10 CM 500W tápegység?
2 HDD és egy M.2 SSD lenne még a rendszer része, valamint 3 gépház venti (120mm) és nyilván a CPU hűtő.
Hát én egy nemet mondanék és a Be Quiet! PSU Calculator-a se igazán ajánlja, feltéve, hogy mennyi ram slot-ot használsz, van-e usb 3.2 (Gondolom, hogy van, hiszen ez egy új gép lenne.) Szerintem egy 550W-os jobb lenne, de akár egy 600 vagy afelettit is raknék bele, tekintettel a jövőre.
Aztán majd jönnek itt gyk-n és fb csoportokban a sírások, hogy miért kapcsol ki a gépem játék közben vagy hogy miért nem teljesít úgy ahogy kéne, esetleg a táppal lenne a gond???
6#
Ez egy silver minősítésű táp, szóval, ha azt nézzük, hogy letudja adni a teljesítményének a 85%-át minden esetben az akkor is csak 425W. Nem látom azt a 20-25% tartalékot sehol.
Akkor először inkább legyél tisztában azzal, hogy mit is jelentenek a minősítések.
Ugyanis nem azt jelenti, hogy a ráírt teljesítménynek akkora %át tudja leadni, hanem hogy a konnektorból felvett teljesítményt milyen hatásfokkal hasznosítja.
Egy bronz is leadja a ráírt teljesítményt, csak épp többet vesz fel a konnketorból, és több fog hőként távozni, mint egy jobb hatásfokú esetében. Ennyi a diferencia.
Kockáztatni nem szeretnék, szóval akkor inkább veszek egy új tápot ezt meg megpróbálom eladni, ha semmiképp nem felel meg.
Mit tudtok ajánlani tápnak?
Mostanában nem nagyon követtem ezt a témát, elvoltam a régi gépemmel.
Annyi, hogy nem ártana ha legalább félmoduláris, bár annyira nem ragaszkodom hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!