Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Sok torrent futtatása miatt...

Sok torrent futtatása miatt halhatott meg a hdd? Pedig nagyon azt mondják, hogy ezek bírják nagyon.

Figyelt kérdés
0-24-ben ment nason sok torrent 200-300 darab kb seedbe meg közbe néha töltöttem le újakat is. 8tb wd red hdd ment tönkre 2 hónap után.
2022. júl. 5. 12:42
 1/10 anonim ***** válasza:
0%
nem kellene kalózkodni és nem lenne bajod belőle
2022. júl. 5. 12:45
 2/10 anonim ***** válasza:
79%
Nem, ez kb 1500 óra üzemidő, ez semmi egy HDD-nek, itt simán balszerencséd volt, bár ha két hónapos akkor még garanciában cserélik úgy is.
2022. júl. 5. 12:59
 3/10 anonim ***** válasza:
80%
Nem hiszem, ezt majd a garanciában megmondják.
2022. júl. 5. 12:59
 4/10 A kérdező kommentje:
Az nem okozhat gondod, hogy sok torrent ment 1x-re és e miatt nagyon terhelte. Gondolok itt olyanra hogy 40-50 darabot töltött 1x-re kisebb nagyobb sebességgeé.
2022. júl. 5. 13:01
 5/10 anonim ***** válasza:
80%

Mindenhol előfordulhat gyári hibás alkatrész. (Nekem volt olyan 10 év garanciás tápom, ami 2-3 hónap után megadta magát. Cserélve lett és az újjal semmi gond.) Néha előfordul ilyesmi. Ez simán garanciális probléma: cseréltesd ki és remélhetőleg a másikkal már nem lesz ilyen gond. Rendeltetésszerűen használtad, ezzel semmi gond nincs.

(Van olyan felhasználási mód, amivel ettől sokkal jobban lehet "gyilkolni". 2-3 évet akkor is simán bírnia kell, de amúgy a legtöbb HDD-m az 5+ éves és nincs baja. Az egyik 2TB-os wd purple, 7 éves már és 24/7 megy és tökéletes állapotban van.)

2022. júl. 5. 13:03
 6/10 anonim ***** válasza:
80%
Nem.
2022. júl. 5. 13:52
 7/10 anonim ***** válasza:
71%

Nekem egy hónapja adta meg magát egy WD Blue, a poén az benne, hogy előtte két hónappal nyugdíjaztam úgymond, előtte játékok futottak róla kb 4-5 évig.

Gondoltam bennhagyom a gépben, elfér alapon, de használva abban a két hónapban egyáltalán nem volt, csak formázva ott volt simán.

Aztán egyik nap nem indult a gép, hibakód szerint háttértárakra hivatkozott. Mivel SSD-k M2-esek, egyszerűség kedvéért először lehúztam a HDD-t, és hopp, indult a rendszer....

HDD motorja felpörgött azt lehetett érezni, de valami az elektronikájában nem okés.

2022. júl. 5. 14:03
 8/10 anonim ***** válasza:
81%
Emiatt nem megy tönkre egy hdd, gyári hibás volt, ezért romlott el
2022. júl. 5. 15:03
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem gond, nekem átlag upload speedem 200 Mbit ebből kb 80 mbit ami nem torrent tehát átlagban 120 megabit felfele megvan hosszú hosszú évek óta. Nincs semmi baja a hddknek.
2022. júl. 5. 21:54
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem, a torrentek futtatása semmilyen lényegi terhelést nem jelent. Egyszer kell adatot írnia, az is szekvenciálisan, ami a legkisebb megterhelés, illetve utána adatkiolvasás van sok, de az is lassan, nagy szeletekben, és teljesen hétköznapi dolog... egy windows indulás ezerszer nagyobb megterhelés, mint a torrentek futása.

Ami gond lehet, az inkább a leállás-elindulás (jobb, ha folyamatosan megy, pörög, tehát nem szabad bealtatni a merevlemezt), illetve a váratlan leállások (áramszünet), ingadozó tápellátás (szar tápegység, rossz érintkezés)

Vagy szimplán csak nem volt szerencséd, és egy selejtes darabot fogtál ki... de mindegy is, mert ez csak egy hdd, pótolható adatokkal. Veszel egy másikat, aztán csapathatod neki ezerrel újra

2022. júl. 6. 09:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!