Az alaplapon tényleg nem érdemes spórolni?
Igény függő is kicsit szerintem.
Én pl. 75 körül vettem most mert az alatt nem is volt az igényeimnek megfelelő lap.
A rajta lévő chipsettől függ hogy
Mennyi memória modult lehet bele rakni.
Mennyi sata és/vagy M2 csatlakozást tud lekezelni.
A VRM-től hogy
Mekkora processzor terhelést tud lekezelni. (Hány wattos procit rakhatsz bele)
Mekkora lesz az élet tartama. (Gyenge VRM-el rendelkező lapok jóval kevesebb ideig bírják)
Mondjuk ez is igény függő, valaki 2-3 évente újít, cserél procit és alaplapot, ez esetben az olcsóbb is tökéletes neki mert ennyit meg szoktak bírni az olcsóbbak (De nem a gagyik, az egy másik kategória) is.
Valaki 5-10 évig szeretné használni, neki érdemesebb rá költeni picivel többet egy minőségibbre.
Amúgy meg ha teljesítmény kell, pl. játékhoz akkor
Olcsóbb alaplap, olcsóbb proci és az árkülönbségből drágább video kártya nagyjából 500* annyi gyorsulást okoz, mint egy gyengébb videokártya drága procival és alaplappal.
chipset fuggetlen is tehetnek ra jobb vrm et es jobb hutest
ahogy leirtak
es azt is hogy tapon nem szabad elsonek sporolni aztan lapon es hazon
nem tudni hogy onmagaban chipset miatt volt mikrolag aki irta
Vagy a rossz alaplapi tapellatas miatt, rossz hutes miatt, rossz tapegyseg miatt, es netanan rossz gephazszelozes miatt
az biztos hogy fapados alaplapot nem erdemes nagyfogyasztasu munka/jatek gepbe tenni
utana kell nezni rakeresni van e teszt a kiszemelt alaplaprol
ranezve latni e a jonak tuno hutest
leirasban milyen a vrm
stb.
tesztnel meg megtudni gyakorlatban kb milyen igy mihez erdemes hasznalni
lap az elsosorban procit es ramot fogja kiszolgalni vagyis azt kell tudni mennyire stabilan mennyire gyorsakat bir el mennyire nagy fogyasztasuakat, OC t hogy birja, ami nagyon jol abban alaporajelen biztos jol futnak majd ezek
vga az kozvetlen tapra is ra van kotve vagyis nala ezert szamit a tap elsosorban
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!