Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » 6+8 pin, hogy kell nézni?

6+8 pin, hogy kell nézni?

Figyelt kérdés
Üdv! Tervben van egy 6700xt vétel, azonban a táp csatlakozónál 6+8 pint írja, de valahol úgy írja, hogy 6 pin, 8 pin. Úgy kell bekötni, hogy 6+8, vagy a kettő közül valamelyiket? És a 8 megoldható 6+2-vel? Mert ahogy nézem nincs 8-asom. Vagy kellene egy átalakító, plusz még a 6-os és így bele a gpu-ba? Köszi a válaszokat :)
2022. júl. 4. 05:17
 1/8 anonim ***** válasza:
87%

6+8 pin az ugyanaz mint a 6 pin, 8 pin.

Nem kell átalakító, a 8-as megoldható pl. 6+2-vel is

[link]

Itt elég egyértelmű, hogy melyik a 6 melyik a 8. Persze "be kell tömni az összes lyukat", tehát ha csak 6 pint dugsz bele úgy nem elég.

2022. júl. 4. 05:31
 2/8 anonim ***** válasza:
71%

A mai tápoknál 6+2 pines VGA kábel van, tehát ha a kártyának 6 pin kell, akkor csak a 6-os részt dugod be és a +2 pines csücsök kimarad, ha 8pin kell akkor meg össze lehet nyomni őket mint a legót és 8 pint dugsz be.

Ha 6+8 pin kell, akkor 2 vga áramkábelt kell beledugnod, az egyikbe 8 pint (6+2-t), a másikba simán 6 pint.

[link]

Ott van a képen 2db 8 pines (6+2) áramcsatlakozó videokártyához, ilyet kell rádugnod.

2022. júl. 4. 09:26
 3/8 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

neha ugyesek elofordul hogy osszekeverik az EPS (alaplapi) 8 (4+4) pinnel

van par ilyen nem tul jol tervezett tap amin van eps8 egyben es pcie8 egyben is

szoval...

nalad gondolom normalis tervezesu ha 6+2 rol irsz

amugy viszont azert kerdesedbol az nem vilagos hogy 2db 6+2 van e tapodon

mert ha nincs es csak 1 van rajta

akkor nagyon erdemes tapot is cserelned mivel mostanid elegtelen lehet hozza a gyakorlatban hosszutavon

2022. júl. 4. 11:35
 4/8 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

6700XT

Amd altal ajanlott minimum tapegyseg 550W

Az alap TDP je 230W

6+8pin az osszesen 300W ot jelent altalanos alap szabvany szerint (pcie foglalatbol es 6pin 75W, 8pin 150W)

gyakorlatban 220W korul fogyaszt egy atlagos valtozata

maximumja viszont kiugorhat picivel 300 felettire is

ha egy 100W fogyasztas koruli procid van akkor valoban egy 500W (550) koruli tap az idealis

amin gyarilag legalabb egy 6pin es egy 6+2pin van (de normalisakon 2db 6+2 szokott lenni

2022. júl. 4. 11:40
 5/8 A kérdező kommentje:
2 db 6+2 van rajta, 650W. Csak nem tudtam, hogy össze lehet pattintani a 8-ast. És egyébként gondolom ennek a kártyának mind a két pcie kimenetet használjam a tápon, ugye? Úgy értem a 6+2 ( 8 ) az egyik, és a másik a 6. Tehát a tápból nem egy, hanem 2 kábel kell a kártyához, nem megosztva az egyet. Vagy igen? Ezt kicsit bonyolultan írtam, de remélem értitek. Valahol ilyesmit olvastam
2022. júl. 4. 12:54
 6/8 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

nem, ne atalakitozz (osztogass)

az az optimalis amit irtak es irsz ha gyarilag rajtalevot dugod ra es mindet aminek van kartyan hely

vannak karik amire 2db 6pin megy, es vannak amire 2db 8pin megy (meg persze sok mas is de az most mindgy, ahogy persze ez is csak tap felszereltsege miatt irtam)

2022. júl. 4. 13:05
 7/8 anonim ***** válasza:

A tápból 2db kábelnek kell kimennie bele a videokártyába, vga végén 6+2 pinnel mindkettő esetében.

Átalakítókat felejtsd el, nem bírják az ampert és vagy rosszul fog menni, vagy terhelésnél elszáll, rosszabb esetben leolvadnak a toldók.

Mondjuk nem egy agysebészet bekötni, bízunk benned, menni fog.

2022. júl. 4. 14:22
 8/8 A kérdező kommentje:
Igen, valószínűleg menni fog. Csak 1-2 dolgot tisztába akartam tenni előtte. De amik kételyeim voltak, már nincsenek. Köszönöm a válaszokat!
2022. júl. 4. 16:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!