Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Van itt olyan aki mostanában...

Van itt olyan aki mostanában 5ghz routert vett? És milyen 5gz routert ajánlatok max 15ezerig?

Figyelt kérdés
2022. júl. 1. 09:28
 1/6 anonim ***** válasza:
75%

Mi ez a nagy 5 GHz mánia nálad? :D

Nekem dual-band routerem van, tudja a 2,4 és az 5 GHz-et is párhuzamosan, de az 5 GHz gyakorlatilag nincs is használva. Én szoktam néha a laptopommal rácsatlakozni, de ha kimegyek a konyhába, ott már észrevehetően gyengébb a jel, mint a 2,4 GHz-en, gyorsabbnak meg alig gyorsabb. Nem sokat számít.

Nálam TP-Link Archer C7 AC1750 router van, ez 21-22 ezer körül van most, de csak azért vettem ilyet, mert OpenWRT kompatibilis. Ha neked nincsenek ilyen igényeid, akkor gyakorlatilag bármelyik nem noname router is megfelelhet. TP-Link, D-Link, Microtik, Asus, esetleg Xiaomi...

2022. júl. 1. 09:51
 2/6 anonim ***** válasza:
75%
Archer C6
2022. júl. 1. 10:00
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
#1 +1
2022. júl. 1. 10:54
 4/6 P.O.C. ***** válasza:
68%

Teljesen jól mondja az 1-es. Nekem ASUS RT-AC65P -m van, kb 1 éve 16 900 Ft volt. De én se használom az 5 Ghz -es részét. Ki is van kapcsolva.

Csak akkor volt gyorsabb 5 Ghz -en, mint 2,4 Ghz+en még a telefonnal egy szobában voltam a routerrel. Szomszéd szoba, már ugyan azok voltak a mért értékek, csak hogy míg a 2,4 Ghz -en 80% -os volt a jel, addig 5 Ghz -en már csak 40%, két szobával arrébb a budin, ami 2 fal 2,4 Ghz -n kb 50%, az 5 Ghz -es jelet meg már nem is érzékelte a teló.

Azt nem tudom, hogy a komolyabb több tízezer forintos routerek mit tudnak 5 Ghz -en, de belépő szinten szerintem felejtős.

2022. júl. 1. 12:05
 5/6 anonim ***** válasza:

Én már AX-re(wifi-6) nyomultam ennyiből, a jövőre tekintettel. Xiaomit vettem... hát AC-ben nem annyira jött be... be kellett kapcsolni az AC kompatibilitási módot, amivel ugye kikapcsol az AX, tehát pont semmi értelme nem lett neki, hogy AX-et vettem.... nyilván majd a jövőben ez változik, és ahogy kikopnak a mostani AC telefonok, úgy az újabbaknak már nem lesznek kompatibilitási gondjaik. Illetve fontos volt számomra, hogy tudjon MESH-t. Most ugyan egy kis lakásban lakunk, ahol elég az egy db router, de hamarosan költözünk, és vinni fogom a routert is. A Mesh fontos újítás: érzékelhetetlenné teszi a routerek közti váltást. Tehát pl ha hívás közben vagy/videót nézel mászkálás közben, akkor az adatfolyam megszakad pár pillanatra/másodpercre, amíg a két wifihálózat között megtörténik a kapcsoaltváltás. A mesh-sel ez megszűnik.

Rokonnál sajnos tapasztalom, hogy elolcsósítottuk a dolgot, és hát gagyinak tud hatni... tehát a másodlagos router Access point (AP) módban van. Végül az lett a megoldás, hogy ne másolja az SSID-t, mert jobb, ha az ember tudja, hogy melyik routerre jobb csatlakozni. tehát a fő router a "nappali", az AP a "hátsó szobák". Mesh-nél nincs ilyen. Az teljesen automatizálja ezt.

Tehát ha tervben van bármilyen módon a jövőben, hogy bővíteni kell a wifi hálózatot, akkor mindenképp mesh képességet javaslom.

Amit még fontos megemlíteni, hogy a gyártók között nincs átmenet ez esetben. tehát elkötelezed magad.

Szóval ha nem kellenek ilyen flancos dolgok, mint a wifi6/AX, mesh, bármi egyéb, akkor veheted a legolcsóbb AC1800 routert

2022. júl. 2. 19:56
 6/6 P.O.C. ***** válasza:

#5: Mondjuk a Xioami AX1800 saját Webshopjában 11 900 Ft. Ez világbajnok ár! 5 Magos CPU, 256 MB RAM, WIFI 6, AX, WPA3, Mesh.. van itt minden.

Még engem is gondolkodóba ejtett. Az ASUS -on kikapcsolnám a Wi-Fi -t, mert annak viszont kell az USB -je nem iktathatom ki, ebből meg vennék 2 -t, beállítanám a Mesh -t és teljes lefedettségem lenne az egész házban.

2022. júl. 3. 07:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!