I5-9400F és az ASUS PRIME H310M-K R2.0 alaplap kompatibilisek?
Core i5-9400F (2.9GHz, 65W, L3:9M, 6C,rev.P0) ALL 0418 GO
Core i5-9400F (2.9GHz, 65W, L3:9M, 6C,rev.R0) ALL 0606 GO
Core i5-9400F (2.9GHz, 65W, L3:9M, 6C,rev.U0) ALL 0418 GO
0606-os BIOS-ra frissítsd (vagy frissíttesd) a lapot, nehogy proci berakáskor érjen kellemetlen élmény, miért nem indul el a gép.
Illetve az F jelű processzorban nincsen IGP, szóval a gépedben lennie kell egy dedikált videokártyának ÉS a monitort is a dedikált videokártya kimenetre kell kötni, az alaplapi monitor kimenetet felejtsd el.
Igen, 95 wattig az összes Intel Socket 1151-es procit le tudja kezelni.
Köszönöm az infókat!
Ez a BIOS frissítés mennyire bonyolult mūvelet? Illetve honnan lehet ezt a frissítést letölteni, ha egyáltalán ezt letölteni kell?
Köszi, szerintem menni fog!
Még esetleg annyit, hogy ezt mind megcsinálgatom, miután összeraktam ezt az alaplapot és a procit?
Nem.
Az alaplapban olyan processzornak kell lennie, amit felismer az adott BIOS-szal (plusz RAM-nak, plusz mivel nincs benne IGP ezért videokártya is kell) az alaplap.
Ha olyan verziód van BIOS-ból ami nem ismeri fel az adott verziónál a berakott processzort, az olyan mintha nem raktál volna bele processzort. Megnyomod a bekapcsoló gombot, felvillan a LEDfény majd leáll mindenféle csipogás és egyéb hibaüzenet nélkül.
Tipikus példája volt ez régebben a 7. generációs intelnél, ahol boldog-boldogtalan a 6. genes lapot vette (jó 10-15 ezerrel olcsóbban én is azt vettem volna) a 7. genes olcsó de jó intel proci alá, csak épp a lapok BIOS-a nem volt felkészülve a 7. gen-re aztán mindenki ide jött kérdezgetni "miért nem megy?" Kb ez volt az az időszak amikor megjelentek a webshopokban a 2000 Ft-ért BIOS frissítés opciók.
Ha szerencséd van elindul és akkor még tudsz frissíteni még újabbra, de mivel elindult, működik úgy is. Ha nincs szerencséd csak fekete kép és folyton leálló gép vár rád.
Ezért írtam, hogy jól nézd meg. Ha magánszemélytől veszed kérdezd meg tud-e neked BIOS-t frissíteni, ha meg webshopból általában van BIOS frissítés opció pár ezer Forintért pluszban. Jobb most gondolni erre mint szerelés után anyázni mi a gond.
Ebben van egy "helyre állítási üzemmód" ami akár hibás bios esetén is enged neki frissíteni.
Asus :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!