Mit lehet csinálni a lassú laptoppal?
Figyelt kérdés
Sajnos a laptopom már a 7. évében jár is már picit belassult. Mivel lehetne kicsit gyorsítani rajta? Egy Dell inspiron 3542 gépről van szó amiben I7 4510 proci van, 4gb RAM és geforce 840M videokártya. A windows már régóta egy 250-es ssd-n van. Újratelepítés nem rég volt, de sokat nem segített rajta. Esetleg ha a memóriát kibővítem 8 vagy 16gb-ra az segíteni? Gépet cserélni nem tudok, csak a felturbózás marad. Mit tanácsoltok, mit csináljak vele?2022. jún. 21. 17:59
1/22 anonim válasza:
Ha ssd már van, akkor csak a memórianövelés marad. Viszont csak egy memóriafoglalat van benne és max 8 gigát támogat. Ezért csak azt tudod csinálni, hogy a 4 gigás modult kiveszed és veszel bele egy 8-ast.
2/22 anonim válasza:
#1 vagyok. Mondjuk a 8 giga ramtól se fog megtáltosodni, de mást nem tudsz vele kezdeni.
3/22 anonim válasza:
Milyen feladatok alatt lassú a gép?
Csak az SSD van benne, vagy van másodlagosan HDD is?
Igen, egyébként egy 8GB memória már manapság elég alap kellene, főleg akkor, ha Windows 10.
4/22 A kérdező kommentje:
SSD-n csak a windows van, a többi cucc az HDD-n van. Eleve lassan kapcsol be, és úgy általánosan lassú. Ha mondjuk intézőből át akarok menni a böngészőbe akkor már beakad. A chrome-ban több megnyitott lapot már nagyon nem szereti. Ha esetleg játszok akkor az fut rendesen, de azt is már lassab tölti és lassabban lép ki.
2022. jún. 21. 18:27
5/22 anonim válasza:
Ez mondjuk akár a merevlemez hibája is lehet. Meg kéne nézni a HDSentinellel.
6/22 anonim válasza:
HDD Sentinellel nézd meg légyszíves, hogy nem hibás-e valamelyik háttértár benne. Ennyire lassúnak nem szabadna lennie. Meg így akadnia sem.
7/22 A kérdező kommentje:
SSD hibátlan, HDD 16 hibás szektor.
2022. jún. 21. 18:58
8/22 anonim válasza:
"HDD 16 hibás szektor."
Látod ez simán okozhat lassúlást. Függetlenül attól, hogy nem ezen van a Windows. El kell róla valamit érni és használja is a gép így lassíthatja és okozhat működésbeli problémákat.
9/22 anonim válasza:
A másik, ami még eszembe jutott, hogy mikor volt utoljára takarítva, pasztázva? Mert az is előfordulhat, ha száraz a paszta és koszos a hűtő, a processzor túlmelegszik és visszavesz a teljesítményből, hogy meg ne süljön.
10/22 A kérdező kommentje:
Sosem pasztáztam, csak a hűtőt szoktam takarítani.
2022. jún. 21. 19:56
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!