Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Lehet hogy az SSD miatt...

Lehet hogy az SSD miatt lassult be/akadozik a gép?

Figyelt kérdés

Már egy ideje alapból feltűnt,hogy a hdsentinel program,75% teljesítményt ír,és 93% kondíciót,ami elég gáz azt nézve,hogy csak fél éve van meg a gép.

De ahogy rákerestem erre az ssd-re,azt írják nem túl minőségi.

Pl van a Fifa 22,ami egy laza reggeli ennek a gépnek,de mégis vannak rövid akadások,mikor leesik az fps. Vagy a böngésző lassan nyílik meg meg ilyenek.

Víruskeresést csináltam,ccleanerrel is megcsináltam mindent amit lehetett,szóval más nem tudom mi lehet. A játékok hdd-n vannak,csak a windows van az ssd-n

2022. jún. 16. 14:22
 1/7 anonim ***** válasza:
74%

Ha teheted, a játékokat, és a neked szükséges programokat rakd az SSD-re, és csak egyedül a fájljaidat (Képeket, videókat, dokumentumaidat) a HDD-re. Próbálkozhatsz még a rendszer újratelepítésével is, az is sok mindent megold.

De milyen SSD ez pontosan?

Fél év alatt ekkora romlás kondícióban, és teljesítményben nem jó!

Az én Kingstonom január óta van meg, és csak egy százalékot romlott, szóval első körben próbáld meg újrarakni a Windowst, ezáltal ugye törölve minden játékot a HDD-ről is, hisz úgy sem indulnának el, mivel a C: meghajtón is helyeztek el a telepítők szükséges komponenseket a játékhoz. Rakd fel a játékokat az SSD-re, és nézd meg, hogy ott mi a helyzet. Ha semmi, akkor sajnos marad az SSD csere. Nem tudom, hogy mekkora SSD-re van neked szükséged, de én azt tudom javasolni, hogy próbálj meg nem spórolni rajta, hidd el, nem bánod meg, és úgy fog hasítani minden, mint még soha!

2022. jún. 16. 14:29
 2/7 A kérdező kommentje:

Egy Kingston a400

De ha az ssd rosszabb állapotban van mint a hdd,akkor miért rakjam át a játékokat? Akkor lehet még jobban akadnának.

2022. jún. 16. 14:43
 3/7 anonim ***** válasza:
73%

Minden alkatrész tönkre tud menni. Főleg ha gagyi.

Egyébként inkább a friss HDSentinel összegzését olvasd el, az megbízhatóan értékel.

2022. jún. 16. 14:55
 4/7 anonim ***** válasza:
57%
ccleaner nevü csodaprogit 2022-ben már el kellene felejteni hasonló szinten van mint az advanced system care nevű csoda szinte semmit nem segit csak ront a helyzeten
2022. jún. 16. 14:58
 5/7 anonim ***** válasza:
60%
Az SSD-k jóval gyorsabbak, mint a HDD-k. Futtass le egy sebességtesztet is az SSD-den a Cristal Disk mark segítségével.
2022. jún. 16. 14:59
 6/7 anonim ***** válasza:
40%
Maga az SSD/HDD nem okoz dropot, csak a betöltési idő lassabb. Valahol valamelyik komponens 100%-on jár, vagy ha nem is, a játék nem optimalizált (pl mert csak 1 CPU magot használ). Figyelni kell, hogy melyik komponens mennyire jár, mekkora a hőmérséklete amikor a drop történik.
2022. jún. 16. 15:10
 7/7 anonim ***** válasza:
40%
Hát az általad említett ssd-nél simán lehet. Annál az A400asnál nagyobb ipari hulladékot még nem láttam.
2022. jún. 16. 18:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!