Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Sokan miért nem vesznek...

Sokan miért nem vesznek rayzenes Gamar pct? Miért kell mindenkinek Intel? Szerintem Amd rayzenesek erősebbek!

Figyelt kérdés
2022. jún. 13. 18:42
 1/10 anonim ***** válasza:
86%
Ott van a kérdésedben a kulcsszó: "szerintem". Szerinted az egyik jobb, más szerint meg a másik.
2022. jún. 13. 18:45
 2/10 anonim ***** válasza:
0%
Politikai alapon. Nyugatbarát intel mániások.
2022. jún. 13. 19:02
 3/10 Szirty ***** válasza:
100%
Hát én azért, mert nem játszok...
2022. jún. 13. 19:04
 4/10 anonim ***** válasza:
56%

#2: "Politikai alapon. Nyugatbarát intel mániások."

Az AMD is egyesült államokbeli...

"Advanced Micro Devices, Inc. (AMD) is an American multinational semiconductor company"

[link]

2022. jún. 13. 19:20
 5/10 anonim ***** válasza:
67%

Mert a Zen2-ig ilyen téren úgy 8-10 éve sehol nem volt az AMD :D

Ha sorba megyünk a Ryzeneken:

-az első generációt még verte az intel játékokban (Zen)

-a második generáció már csücskös volt, de verte az intel (Zen+)

-a harmadik generációnál már nagyon ment a Ryzenek eladása, mivel olcsóbban nyújtott ugyanolyan vagy jobb teljesítményt mint az intel ( Zen2)

-az 5000-res Ryzenek simán verték teljesítményben az intelt a játékokban, viszont annyira nagy volt a piaci igény, és kicsi a gyrátási volumen hogy ez szó szerint értelmetlen magasságokba b@xta fel az árukat >> az intel olcsóbb volt, sokkal olcsóbb.

Ősszel kijött az Alder Lake ami néhány esetben azért veri a Zen3-at és árban is egész korrekt. Persze ott a besf of the best Ryzen7 5800X3D ami azért itt-ott a 12900KS-t is elkeni, de ki a rák vesz processzort 200 000-ért? :D

2022. jún. 13. 19:26
 6/10 anonim ***** válasza:

Most az utolsó generációs intel (12xxx) ugyanannyit teljesít mint az aktuális Ryzenek (5xxx). Árban talán még jobbis az intel.

Viszont az intelhez való alaplapok drágák és mintha még nem lennének annyira kifinomulva (talán mert túl újak) az évek óta azonos AM4 lapokhoz képest.

De valóban ezelőtt pár éve még jobb volt ár/teljesítményben az AMD.

2022. jún. 13. 19:32
 7/10 anonim ***** válasza:

#5:

Én 160 vagy 180-ért vettem lapot és 120-130-ért procit :D

vannak 600k-ért is procik :D

200k-ért még nem is annyira vészes a proci, 1-1 jó melóval sokszorosát ki lehet termelni (úgy értem amit a géppel keresel meg, ahogy én is anno a hobbimmal).

2022. jún. 13. 20:08
 8/10 anonim ***** válasza:

Persze, Epyc-et kapsz 4-6-8000$-ért is és sok szerverbe 4db kell belőle, de ez hogy kapcsolódik a "gaminghez"?

Sok munkára kell a drága proci, meg a sok ram ahogy építkezésre is viszel betonkeverőt vagy mixerbetonnal dolgozol locsoló és lapát+zsákos cement kombó helyett de az ipari felhasználás :D

Játékra túl sok értelm nincs az ilyen 200K-s prociknak.

2022. jún. 13. 20:36
 9/10 anonim ***** válasza:
0%
4# Az American multinational semiconductor company nem a liberálisoké. Lepontozol de azt sem tudod ezek a vállalatok melyik politikai oldalhoz tartoznak.
2022. jún. 13. 20:56
 10/10 anonim ***** válasza:

#9: Azt állítottad, hogy "Nyugatbarát intel mániások" - #2-es hozzászólásodban sehol sem állítottad, hogy az AMD a "liberálisoké"

Az AMD - mint az Intel is - egyesült államokbeli, szóval ugyanúgy a "nyugathoz" tartozik.

Mellesleg egy amerikai, multinacionális, kaliforniai központú (Santa Clara-ban van a központja, aminek polgármestere Lisa Gillmor, demokrata: [link] ), giga techcég igen nagy valószínűséggel a demokratáké (szóval "liberálisoké").

Az AMD oldalán is értekeznek erről:

"In 2020, we were also recognized by the Best Places to Work for LGBTQ Equality, the Bloomberg Gender-Equality Index and Forbes most Just U.S. Companies."

[link]

2022. jún. 13. 21:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!