Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ennyit ér az MX4?

Ennyit ér az MX4?

Figyelt kérdés

CPU csere miatt vettem egy tubus MX4 pasztát, annyira jókat írnak róla. Pár napja összeraktam a gépet, aztán megfigyeltem hogy a VGA az eddigi 69 körüli maxról felmegy 72-re is.

Gondoltam akkor egye fene, ha már van paszta és olyan jókat írnak róla, pasztázzuk újra ( megjegyzem még gyári paszta volt rajta garimatrica sem volt sérült )

Szépen letakarítottam hűtőt és GPU-t is, sima fehér paszta volt tényleg eléggé száraz.

Kentem rá újat, finoman el is terítettem ahogy kell, összeraktam, aztán tesztelve konkrétan egy fokot sem sikerült vele nyerni, grammra ugyanannyira melegszik.

Most én rontottam el valamit vagy tényleg ez van, a kártya amúgy egy MSI 1070Ti Gaming.

2022. jún. 4. 19:17
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Itt a nyár. Amúgy mi a baj a 72 fokkal?
2022. jún. 4. 19:19
 2/10 A kérdező kommentje:
Mondjuk a kártya szeptember óta van nálam, első nyara lesz, de ha már most 72 fokos akkor mi lesz mikor jönnek a 35-40 fokos melegek? :(
2022. jún. 4. 19:20
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

A régi beszáradt pasztától az új noname paszta is jobb.

A két ventis kártyák azok sajnos ilyenek, ha megnézel egy 3 ventis, nagyobb bordás 1070Ti-t:

[link]

22 fokos külső hőmérsákletnél jobbak a max hőfokok, mint a te kártyádnál.

2022. jún. 4. 19:24
 4/10 anonim ***** válasza:
Akkor bekapcsolod a légkondit és jól érzi majd magát.
2022. jún. 4. 20:09
 5/10 Kérdező95 ***** válasza:
100%
Lehet hogy a 72 fok az nvidia driver beállításnál van megadva és addig engedi felmelegedni, de most valószínű hogy a ventilátornak sokkal kisebb teljesítményre van szüksége lehűteni. Nvidia driverben vagy valamilyen custom ventilátor szabályzó programban állítsd be az értékeket amilyeneket szeretnél
2022. jún. 4. 21:03
 6/10 A kérdező kommentje:
Teljesen gyári minden nem állítottam semmit, se tuning semmi ilyesmi.
2022. jún. 4. 23:12
 7/10 MGéza ***** válasza:
A 80° sem sok egy videokártyának, szóval nincs miért aggódni.
2022. jún. 5. 09:32
 8/10 anonim ***** válasza:

Én is mindig mx4 pasztát használtam de dettó ugyan ezt a probléma lépett fel.

Hiába pasztáztam vele újra a gpu-t semmi eredménye nem volt.

Egy asus rog 2080-as kártya és egy kis oc-val játékok alatt 70 fokos volt a gyári 3 éves pasztával, de az mx4-től nem ment nagyon le szinte semmivel max 2-3 fokot. Néztem hogy wtf.

Aztán vettem egy tubus agyondicsért thermal grizzly kyronautot és olyat villantott hogy majd nem beszartam. Nem hazudok, a gpu 59-61 foknál feljebb nem megy, pedig semmi nem lett változtatva.

Ha más mondja nem hiszem el de ezt tényleg így van!!!

Nem tudom mi lett az mx4-el de szerintem már nem olyan mint régen, és valamit csinálhattak vele.

2022. jún. 6. 08:46
 9/10 MGéza ***** válasza:
Nem csináltak azzal semmi, egyszerűen csak a hagyományos paszták egyik legjobbja, de a thermal grizzly kryonaut az fémtartalmú paszta alumínium-oxid és cink-oxid összetevőkkel, ettől kb közel kétszer olyan jó a hővezetése.
2022. jún. 6. 09:24
 10/10 anonim ***** válasza:

Régen processzorokhoz használtam az mx4-et, több tucat alkalommal és mindig látványos javulást hozott, de ez most elmaradt. Főleg úgy hogy félig száraz 3 éves gyári kitudja milyen paszta volt a gpu-n és alig teljesített jobban az mx.

Nyilván ez a grizzly magasabb kategóriában van, ezért sem akarom összehasonlítani a kettőt, de attól még az mx4 számomra csalódás és visszalépésnek tűnik a régi önagához képest.

2022. jún. 6. 10:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!