Az új I5-11400f 4.4GHz turbo processzorom nagyon melegszik és nem tudom mi a probléma?
Pár napja vásároltam, egy új gépet és kíváncsiságból letöltöttem és elindítottam és akkor vettem észre, hogy a processzorom és a videókártyám is nagyon forró játékok közben.
A processzorom 80-90 fok között mozog, de volt olyan mikor átlépte a 90 fokot is.
A videókártyám 60-75 fok között van.
A gép amit vásároltam:
-proci I5-11400f 4.4GHz turbo
-videó kártya GTX 3060 12gb
- 16gb RAM 3200MHz Kingston Hyperx Beast
-Asus H510M-K S1200
-500 gb SSD
és 2 TB HDD, de még nincs belerakva.
Gépház: aerocool shard rgb fekete üveges.
Hűtés: A procin szerintem gyári venti van és csak 1 venti található a gépházba és természetesen még a saját videókártya ventije.
Nagyon szépen köszönöm előre a válaszokat! Egyébként nincs lassúlás, se kifagyás vagy egyéb probléma csak nagyon forrók és nem szeretném, ha emiatt hamarabb elromolnának.
Ha gyári Intel hűtő
ami a képen is van, akkor nem csoda, hogy melegszik, ezek arra vannak tervezve, hogy túl ne melegedjen, de nem is fogják hűvösen tartani a procit.
Egy átlagos hűtő elég lesz neked. Ilyet kapsz olyan 10 - 14 ezer forint körül. Nézd meg hogy mennyi q processzor fogyasztása és ennek megfelelően vegyél hűtőt. (Teljesen felesleges pl a dupláját becélozni.)
Pl:
Be quiet! Pure Rock 2
THERMALTAKE CONTAC SILENT 12
ZALMAN CNPS9X OPTIMA
DeepCool CPU Cooler - GAMMAXX 300 5.990.-Ft-ért bőven jó oda.
gyári proci hűtő csere egy toronyhűtőre, amiket ajánlottak teljesen jók, figyelj a magasságra, hogy beférjen a gépházba
plusz vegyél 2 120mm ventit előre ami fújja be a friss levegőt
ezt tudom ajánlani, 5db van benne, ár/érték arányban az egyik legjobb, megéri, a gyári hátsót is lecserélheted egy ilyenre így, valószínűleg halkabb lesz és több levegőt is mozgat majd, így már nem lesz gond a hűtéssel
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!