Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » A görgős egér jól megy üvegasz...

A görgős egér jól megy üvegasztalon?

Figyelt kérdés
Most a régi klasszikus golyósra gondolok. Ha 1995 után születtél, akkor talán nem is láttál ilyent. 🤣

2022. máj. 28. 11:42
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Problémás lesz, mert csúszós a felület, csúszni fog rajta a golyó anélkül hogy forogna benne. Erre találták ki az egérpadot eredetileg, ma már mondhatni csak dísz.
2022. máj. 28. 11:46
 2/11 anonim ***** válasza:

2000 után születtem, de nekünk anno még görgős egér volt:D

Se a görgős, se a lézeres egér nem megy jól üvegasztalon. Az optikait nem tudom.

2022. máj. 28. 12:02
 3/11 anonim ***** válasza:

- görgő: csúszik

- lézeres: átvilágít rajta

- optikai: átlát rajta

:) Szóval egér pad.

De, ha egy színű az asztal - mint ha egy fénymásolós papíron lenne - optikai úgy sem működik, mert nem lát különbséget, hogy merre mozog.

Ha legpontosabb egér lekövetés kell (ha játszol), akkor az optikai a legjobb.

2022. máj. 28. 12:09
 4/11 anonim ***** válasza:
Ragassz (obi) fóliát az asztallapra (egérpad helyett) és bármelyik ledes egérnek meg fog felelni.
2022. máj. 28. 12:11
 5/11 anonim ***** válasza:

"Ha 1995 után születtél, akkor talán nem is láttál ilyent."

Elárulok egy titkot: sok iskolában még ma is vannak golyós egerek.

Nem mellékesen: a golyós, és a görgős két különböző fogalom. Görgős egér: aminek a gombjai között található egy (vagy több) g9rgetésre alkalmas kerék.

Golyós egér (vagy mechanikus, elektromechanikus egér): amelyiknél a mozgás érzékelését egy golyó, és a hozzá kapcsolódó mechanikus, vagy optikai érzékelők végzik.

A kérdés minden bizonnyal a golyós egerekre vonatkozik, a görgő megléte ugyanis nem befolyásolja az elmozdulás érzékelését. ;-)

A golyós egér egész jól megy üvegen is, ki lehet próbálni. Annyira nem alacsony a sútlódása, hogy ne mozdulna el.

2022. máj. 28. 13:04
 6/11 Szirty ***** válasza:

"...a lézeres egér nem megy jól üvegasztalon. Az optikait nem tudom."

A lézer nem optika? :)

2022. máj. 28. 16:52
 7/11 anonim ***** válasza:
Már a múlt évezredben is volt görgő az egeremen és a mai napig van. Pc-n szerintem sose volt divatban a 1gombos egér.
2022. máj. 28. 17:10
 8/11 Szirty ***** válasza:

"Már a múlt évezredben is volt görgő az egeremen és a mai napig van."

Talán nem a középső scrollozó görgőről van szó, hanem a pozicionálás módszeréről....

2022. máj. 28. 17:42
 9/11 Alex Fly ***** válasza:
Az optikai egerek közül van, ami működik üvegen, van, amelyik nem. A jelenlegi A4 V7M patkány tökéletesen működik az üvegből készült profi Corepadon, régebben más patkányokkal voltak problémáim.
2022. máj. 28. 18:11
 10/11 anonim ***** válasza:
#6 Hát lehet, megmondom őszintén én nem tudom hogyan működnek pontosan :D Én az optikait arra értettem amelyikből világít alul a piros fény, a lézerest pedig ahol látod a kis szenzort, de a fényt szabad szemmel nem :)
2022. máj. 28. 19:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!