A görgős egér jól megy üvegasztalon?
2000 után születtem, de nekünk anno még görgős egér volt:D
Se a görgős, se a lézeres egér nem megy jól üvegasztalon. Az optikait nem tudom.
- görgő: csúszik
- lézeres: átvilágít rajta
- optikai: átlát rajta
:) Szóval egér pad.
De, ha egy színű az asztal - mint ha egy fénymásolós papíron lenne - optikai úgy sem működik, mert nem lát különbséget, hogy merre mozog.
Ha legpontosabb egér lekövetés kell (ha játszol), akkor az optikai a legjobb.
"Ha 1995 után születtél, akkor talán nem is láttál ilyent."
Elárulok egy titkot: sok iskolában még ma is vannak golyós egerek.
Nem mellékesen: a golyós, és a görgős két különböző fogalom. Görgős egér: aminek a gombjai között található egy (vagy több) g9rgetésre alkalmas kerék.
Golyós egér (vagy mechanikus, elektromechanikus egér): amelyiknél a mozgás érzékelését egy golyó, és a hozzá kapcsolódó mechanikus, vagy optikai érzékelők végzik.
A kérdés minden bizonnyal a golyós egerekre vonatkozik, a görgő megléte ugyanis nem befolyásolja az elmozdulás érzékelését. ;-)
A golyós egér egész jól megy üvegen is, ki lehet próbálni. Annyira nem alacsony a sútlódása, hogy ne mozdulna el.
"...a lézeres egér nem megy jól üvegasztalon. Az optikait nem tudom."
A lézer nem optika? :)
"Már a múlt évezredben is volt görgő az egeremen és a mai napig van."
Talán nem a középső scrollozó görgőről van szó, hanem a pozicionálás módszeréről....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!