Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Hogyan tudom kideríteni...

Hogyan tudom kideríteni milyen állapotban van a laptopom merevlemeze?

Figyelt kérdés
2008. dec. 19. 07:34
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

A Hard Disk Sentinel nevű program pont ezt a célt szolgálja.

Letöltheted innen:

[link]

2008. dec. 19. 07:53
 2/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Teljesítmény :kiváló

Kondíció:rossz

Ez már cserére érett?

2008. dec. 19. 10:00
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ, hogy miért rossz a kondíció. A hdsentinel a romlás folyamatát segít megfigyelni, ha az értékek túl gyorsan romlanak, akkor csereérett a lemez.

Amennyiben csak egy nagy adag hibás/gyenge szektor van a lemezen és közben több, mint 1000 óra a várható élettartam, akkor csak meg kell javítani ezeket a szektorokat és ismét kiváló lesz a lemez.

2008. dec. 23. 12:05
 4/4 A kérdező kommentje:
Nem tudom pontosan már mit írt ki a program mert ledobtam. Valami olyat hogy a lemez több menetben romlott ezért ajánlott az adatok folyamatos biztonsági mentése.Várható élettartam 50 vagy 60 nap. Idegesített minden bekapcsolásnál a jobb alsó sarokban villogó piros x. Már megrendeltem egyébként a az új winchestert. Nagyon köszönöm a segítségedet.Volt fennt egyébként egy másik progi is aminek nem emlékszem a nevére. Az azt jelentette hogy a kondíciója közepes.Ezért kértem itt segítséget. A harddisc sentinel jobbnak tűnik annál így csere.Még egyszer köszönöm!
2008. dec. 24. 08:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!