Milyen tápegységet ajánlotok?
Konfig:
Alaplap: Lenovo Thinkcentre m73
GPU: Quadro P620 (40 W)
CPU: i7 4770 (84 W)
RAM: 2x8 GB DDR3 (6 W)
SSD: 120 GB
HDD: 500 GB (2.5 7200 RPM)
Sajnos nem igazán értek hozzá, ezért is szeretném kikérni a véleményetek. Jelenleg egy gyári 240 W-os Lenovo tápom, ezt szeretném lecserélni.
Próbáltam utánaolvasgatni, de igazából azt sem tudom, hogy az alaplap miatt tehetek-e bele magasabb Watt számú tápot. Elvileg 240-et bír, vagy azaz előírt...nem értem.
Ehhez te nem fogsz tudni tápot venni, az alaplap ( a HP lapjaihoz hasonlóan ) nem ATX szabványú tápról van hajtva, gyakorlatilag a kommersz tápegységek csatlakozói nem egyeznek meg az alaplapéval.
Ha találsz ebayen vagy aliexpressen valami átalakítót akkor utána már nézhetsz tápot, amíg ez nincs addig felesleges.
Én úgy nézem, hogy ennél a gépénél egy gyors google keresés alapján teljesen hagyományos 24+4 pines tápcsatlakozóval van a tápegység. De teljeséggel felesleges a gyári tápegységet lecserélned. Minek cserélnéd le?
Léteznek egyébként formában hasonló hosszúkás kialakítású tápegységek, de ezekbe a Brand gépekbe általában nem csavarokkal vannak a tápegységek beszerelve, hanem megvan a helye, illesztése ahol becsúszik vagy rögzíted. Szóval még ha találnál is egy olyan tápegységet ami fizikai méretben elfér akkor sem biztos, hogy tudnád rögzíteni és nem csak lötyögne benne. Persze bele lehetne kokányolni, de inkább hagyd annyiba.
Egyébként ez TFX tápformátum.
Szerintem ő jó eséllyel bele férne, ha nem néztem el, hogy milyen a tápegység és benne van, mivel széria szám hiányába nem tudtam pontosabban megkeresni. De a rögzítés problémája még mindig ott lenne, mint már említettem.
Vicces, mert a Guide-ban ami erre a PC-re vonatkozik így hivatkozik a tápegység cserénél:
"Disconnect the power supply assembly cables from all drives and from the 24-pin power connector and 4-pin power connector on the system board."
Ez a baj, hogy sok helyen írnak sok mindent, de gyanítom a PC kialakításában is okozhat ez eltérést, hogy MT vagy SFF a ház kialakítása.
Mindenesetre sajnos ebbe nem rakható bármilyen táp.
Egyébként való igaz, hogy sajnos mégsem 24Pin + 4Pin a tápcsatlakozó. Vicces pedig, hogy csomó találatot hozz rá, ha úgy keresel rá, hogy "Lenovo Thinkcentre m73 power supply". Gondolom valaki valahol elnézte és "elterjedt" ez a fake információ a weboldalak között, hogy sima hagyományos a tápegység csatlakozó. Viszont, ha az alaplapra keresel rá, akkor pedig látod, hogy nem az. :D
Mindenesetre, akkor ne vedd figyelembe amit írtam, hogy talán az FSP jó lehetne, mert belefér de nem lesz jó a csatlakozó, mint kiderült.
Köszönöm szépen a válaszokat! Így legalább nem kell pénzt kidobnom.
Akkor szerintem marad ez a gyári. Cserélni azért szerettem volna, mert ahogy számolgattam nagyjából a fogyasztás 220-230 Watt-rá jön ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!