RTX 3070 TI-nél idle módban érdemes 0 RPM-en hagyni a ventiket vagy inkább bekapcsolni?
Fura volt, hogy csak úgy böngészés közben is 50 fok a GPU és utána olvastam és idle módban terhelés nélkül nem mennek rajta a ventik, amit látok is programban valóban, hogy 0 rpm
Melyik a jobb? Ha nem mennek a ventik és 50 fokon van a kártya ilyenkor vagy inkább kapcsoljam be manuálisan ventiket és legyen alacsonyabb a hőfok?
Az RX480-am már jócskán túl van a 3 éven, van hozzá 0rpm mód és köszöni szépen jól van.
Én nem használom a 0RPM módot, adok egy állandó minimál fordulatot a ventiknek és így nem fűt be a közvetlenül a kártya fedésében lévő SSD-nek - aztán lehet ettől lett csapágyas az egyik venti ( rendeltem másikat, szerencsére a Sapphire kártyákhoz van utángyártott ). :D
Kvázi ezzel azt mondod, hogy a venti behalt 3 év alatt mert folyamatosan pörgött? :D
Most ezzel a 0 RPM mellé állítottál
Az RX480-at 2016 nyarán mutatták be, meg nem mondom az enyém mikori gyártású de az RX580 indításából kiindulva nagyon max 2017 tavaszi lehet :D
Használtan vettem, nálam van 3 éve. Nálam nem csak a 0RPM mód volt kikapcsolva, hanem meredekebb fan curve is van és viszonylag hamar felküldöm 100%-os fordulatra. Megy a venti, csak alacsony fordulaton elkezdett zörögni így rendeltem másikat.
Istentudja hány üzemóra van ebben az 5+ éves kártyában :D
Szerintem nyugodtan használhatod a 0rpm módot is vagy lejjebb veheted a 0rpm mód határát pár fokkal. Szerintem az 50 fok sem vészes, ha nincs közvetlenül a kártya takarásában SSD, bár én a hűvösebb kártya felé hajlok.
De amúgy budget megoldás kivételével miért éri meg AMD-t venni? 15 éve AMD-t használtam de utóbbi időben tényleg megérte AMD-t venni az árán kívül? Elmúlt pár évben láttam, hogy jó vélemények voltak az új AMD procikról, de tényleg hozzák azt mint az intel?
Nem hozzák az intelt, a 12gen megjelenéséig simán verték az intelt az elmúlt 2 évben :)
Az elmúlt másfél év budget megoldásai pont az inteltől jöttek. A high-end/HEDT/WS kategóriában meg lassan két éve labdába sem tud rúgni az intel.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!