Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » I5 12600KF terhelés alatt...

I5 12600KF terhelés alatt eléri a 90-100 fokot is , idle hőmérséklet 40-50 fok , teljesen új gépnél , rosszul lett felvive a paszta vagy mi lehet a gond?

Figyelt kérdés
ARCTIC COOLING Freezer i35 a hűtő.
2022. máj. 13. 21:23
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

Estét, üdv!

A hűtő védő takarója ami védi a pasztát az le lett véve?

Szerintem jó proci, terhelés alatt nyilván nem, de itt lehet egyszerű bios beálítás is.. Lehet több feszültséget kap, mint amennyit kellene. De előbb a hűtőt nézd meg, esetleg paszta csere.

Nem szedted le a műanyag borítékot ami védi a pasztát.

2022. máj. 13. 21:39
 2/15 A kérdező kommentje:
Mit értesz BIOS beállítás alatt? A hütőt már maxra is tettem akkor is ezt a hőmérsékletet produkálta.
2022. máj. 13. 21:42
 3/15 anonim ***** válasza:

A hűtőt megnézted, amit írtam?

A boost mod be van kapcsolva, esetleg az nélkül hogy reagál? Milyen alaplapról van szó?

2022. máj. 13. 21:44
 4/15 A kérdező kommentje:

Nem én tettem össze a gépet , így nem tudom, illetve nem is akarnám magam szétszedni és esetleg nagyobb gondot okozni..

GIGABYTE B660 GAMING X DDR4 az alaplap

2022. máj. 13. 21:47
 5/15 anonim ***** válasza:
49%

alapanyag jó, de a körités fos...gondolok itt a processzor hűtőre...

Ki mondta hogy ilyen hűtés kell rá?

minimum egy ilyet érdemelne a processzor.

[link]

2022. máj. 13. 22:02
 6/15 A kérdező kommentje:

Utánaolvasva ilyen hütéssel se szabadna ilyen hőmérsékleteknek lenni..

Sőt keményebb i7 processzornál is full cpu stress teszt alatt is 90 alatt maradt ennél a cpu hütőnél, na ez nálam 100 egyből ha benyomom a full stress tesztet.. de még ha játszok akkor is eléri.

2022. máj. 13. 22:17
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

Azért ne essünk túlzásokban.

Kérdező írd le, hogy milyen hűtésed van.

Illetve még egy kérdés:

Minden hűtő a megfelelő irányba fúj, illetve jó helyre van kötve? Működik a processzor hűtő ventilátora? Láttam már olyat, hogy rossz helyre csatlakoztatták.

2022. máj. 13. 23:37
 8/15 A kérdező kommentje:

Kérdésben ott van milyen a hűtő és nem én szereltem össze hanem a bolt ahonnan vettem

Minden ventilátor működik

2022. máj. 13. 23:44
 9/15 anonim ***** válasza:

Okés, elkerülte a figyelmem, hogy írtad.

Egyébként bőven elégnek kellene lennie a hűtőnek a processzorod megfelelő hűtéséhez.

Gyanítom, hogy nem régen vetted, mert új processzor. Én a helyedben vissza vinném oda ahol vettem, hogy a 100 fok körüli melegedés azért aggasztó. Nem tragikus adat, de mindenképpen sok.

2022. máj. 14. 00:01
 10/15 xKakashix ***** válasza:

#9 100 fok körül nem tragikus? :D de nagyon is az.. az alap hőmérséklet is magas azzal a 40-50 fokkal, szóval nem csak terhelés alatt nem okés valami hanem alapból

mivel nem te raktad össze, ezért ne nyúlj hozzá, írj nekik, hogy mi a szitu és vidd vissza ahogy csak lehet, mert ez így nagyon nem egészséges

2022. máj. 14. 05:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!