30" feletti ívelt kijelző?
Sziasztok, monitor vásárlás előtt állok. Amire használva lenne, munka (fejlesztés, meetingek), film, Youtube, trade. A lényeg, hogy nem játék, így nem kell 6 millió hz-es. A minap leültem egy 32"-es ívelt VA paneles FULL HD-s kijelző elé és nagyon-nagyon tetszett, így úgy döntöttem, hogy 30" felettit szeretnék, íveltet. FULL HD ekkora kijelzőnél szerintem kevés, így ennél azért több kéne. VA és IPS panel között hatalmas árkülönbség van, így maradnék a VA-nál. Ami a kérdés az a felbontás. 4K-s kijelzőket nézegettem, pontosabban Samsungot.
Van esetleg bárkinek ezekkel a monitorokkal tapasztalata? Megéri 4K-t venni, vagy elég lehet a 2K is? Árban a 2K majdnem ott van, mint a 4K, így rááldoznám ezt a különbözetet, ha sokkal szebb képet kapok. Használ bárki 4K-s monitort ekkora mérettel, ilyen paraméterekkel? Mik a tapasztalatok, vélemények?
Illetve milyen monitort ajánlanátok, ha esetleg ez a korábban belinkelt Samsung nem épp a legjobb?
Illetve az arány, az 16:9, nem kell widescreen, van secondary monitorom mellé.
Köszönöm!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!