Mi lehet a baj a hangkártyámmal?
Vettem egy behringer umc22 külső hangkártyát de valamiért nem működik a mikrofonommal. A drivert elvileg telepítettem a behringer oldaláról és az alapértelmezett között ki is tudom választani a mikrofont de mégsincs hangja. Csak a bemeneti hanggal van gond a fejhallgató az működik vele.
A kártyán a fények is csak azon az oldalon égnek ahol a kimenti(fejhallgató) rész van.
Valaki tud segíteni?
A GXT 212 3,5 mm-es (1/8"-os) TRS jack dugóval rendelkezik.
A Behringer UMC22 két féle bemeneti csatlakozóaljzat van: egy kombinált XLR/6,35 mm-es (1/4"-os) TS jack - ez mikrofon- (mármint az XLR) illetve vonalbemenetként (mármint a TS jack) szolgál - illetve 6,35 mm-es (1/4"-os) TS jack aljzat - ez hangszerbemenetként funkcionál, nem kompatibilis a mikrofonoddal - van.
Szóval a 3,5 mm-es (1/8"-os) TRS jack --> 6,35 mm-es (1/4"-os) T(R)S jack átalakító nem lesz jó (a vonalbemenethez/hangszerbemenethez túl kicsi a jelszintje a mikrofonnak); 3,5 mm-es (1/8"-os) TRS jack --> XLR átalakítóval talán működhetne, de a 48 V-os fantomtápot ki kell kapcsolni, mert nem erre van felkészítve a mikrofon (hanem normális kondenzátor stúdiómikrofonokhoz).
Egyértelműen a mikrofon nem való a hangkártyához. Ha az usb toldóval használod, nem is kell hozzá hangkártya. Gondolom, valami podcaster cucc.
Kell egy másik miki, ami "rendes" XLR kimenettel rendelkezik. Meg kábel, meg állvány.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!