Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mit jelent az hogy részben...

Mit jelent az hogy részben támogatott processzor ? ..

Figyelt kérdés
vettem egy laptopot és i7-ig támogatja a processzort az alaplap. Nézegéltem a neten hogy az mh55 processor supportot .. és van amelyiket zöld pipával jelzi hogy supported azaz támogatott.. és van amit sárga pipával hogy partially supported azaz részben támogatott .. Ami gyárilag benne van az is sárga pipás az oldalon néztem :) .. segitsetek pls hogy érdemes e megvennem az új processzort bele ? teljesen ki lesz attól függetlenül aknázva minden része/tudása ? ..

2022. máj. 1. 22:40
 1/3 anonim ***** válasza:
67%

Még véletlenül se írd le milyen laptop...

Nem HM55 akar az lenni? Az Arrandale korszakban is voltak teljesítmény és TDP limitek, fizikailag a legtöbb i7 kompatibilis volt az i3-mal, csak sok alaplap és laptop a 18Wattos procik kiszolgálására épült az i7-ek meg már 35Wattosak voltak.

2022. máj. 1. 22:45
 2/3 anonim ***** válasza:

"vettem egy laptopot"

Gyártó, típus?

"Nézegéltem a neten hogy az mh55 processor supportot .. és van amelyiket zöld pipával jelzi hogy supported azaz támogatott.. és van amit sárga pipával hogy partially supported azaz részben támogatott .. "

Feltételezem a HM55 Express Chipkészletről van szó és a cpu-upgrade.com oldalról:

[link]

A zöld pipával jelzett információk a gyártók oldaláról (az oldal tetején a "Support records:" résznél jelüld be a "Source" mezőt) származnak:

"Official CPU support lists for retail motherboards are acquired directly from manufacturer's websites. Every time we acquire this information, we merge it with previously collected CPU support data. As a result, you may see data that is no longer listed on the manufacturer website, such as support for old BIOSes. All officially supported CPUs and officially not supported CPUs have a source type of "M".

CPU compatibility information for notebook computers is acquired from notebook manuals, support guides or manufacturer websites. These records also have a type of "M"."

[link]

A sárga pedig a látogatóktól:

"The CPU may be supported. Please check the source of this record to see whether it was posted by a visitor, or was created based on chipset support list."

2022. máj. 1. 22:57
 3/3 A kérdező kommentje:
köszönöm az első kommentelőnek a figyelemfelhívást .. TDP szerint tökéletes lesz mert 55wattig támogat :D köszönöm skacok .. egyébként a e732z a model
2022. máj. 2. 10:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!