Miért ennyire drágák a régebbi használt processzorok?
Nézegettem a régebbi core i7-eseket 5 éves processzorokért simán elkérnek 40-50 ezret.
Benchmark alapján kapsz ma egy újat ami kb fele annyiba kerül.
Ha csak a teljesítményt nézzük, akkor megéri inkább új processzort venni, mint használtat.
Miért ennyire drágák a régi processzorok, amikor a teljesítményük elmarad a mai új processzoroktól?
Azért, mert otthon viszonylag nagy a használt piac és mert így nem kell laplapot cserélni - bár ez leginkább az intel oldalt érinti.
Az árak meg hát.. az i3-10100F is tudta kb ugyanazt mint az i7-7700K, a 12100F pedig valami 25%-kal veri a 7700K-t és gyakorlatilag újonnan 15 000-rel olcsóbb, mint a használt 7700K :D ( de még a 10400F is olcsóbb LoL :D )
az árakat a piac diktálja...ha van rá igény akkor drágábban adják.
képzeld ez például azt a procit hogy QX9770...kevés embernek volt régen, régen is drága volt...ma is drága. 100ezer fölött megy ma is ilyen proci
1, Hát ez az, ha a teljesítményt nézed, akkor egyáltalán nem éri meg. Plusz az alaplapok sem olyan vészesek amennyire túl vannak árazva ezek a régi processzorok simán még alaplapra is telik.
Random találat a vateráról : [link]
4790k 50 ezerért, ne már ... 2014-es processzor. az i3 10100 is veri teljesítményben, az meg újonnan 30 ezer. ZSÍR újonnan, dobozzal, hűtővel. Nem 8 éve használt állapotban.
Max gyűjtőknek tudom elképzelni, de azért ennyit nem ér.
De hogy jön ide az alaplap? Mi köze az alaplapnak a processzor árához?
Elmondom neked, hogy reálisan ha a benchmark pontokat nézzük az a 4790k amit linkeltem olyan max 15-20 000 ft-ot ér és akkor még örülhet az eladó, hogy el tudta adni. Nem 50 ezret.
például minden mással a világban, amit bárhol lehet kapni :D
Nem túlárazottak, hanem a fizetésünk kevés :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!