Jelenleg egy 550 wattos cooler master tápegységem van és vennék egy rtx 3060-at aminél az ajánlott megjelölés 550 watt. Na most ez a táp bőven elviszi terhelés alatt is vagy nem?
10, Te vagy a troll kisapám. Még írta is a kérdező, hogy szeretné a processzort fejleszteni. De nyugodtan vegyetek alulméretezett tápot a konfigotokhoz. Aztán majd lehet sírni, hogy füst szaga van a szobának a kérdésekben. Meg elfüstölt a táp.
2022-ben nehogy már egy 850-es táp nagy dolog legyen egy csúcs kártyához ... hol éltek ti?
3060 csúcs kártya lenne? Tökéletes középkategória, fogyasztásban is, 200W fogyasztás max terhelésnél.
i5 se megy 100W fölé ha nem K és overclockol.
Nem értem mire fel akarod duplán túlméretezni a tápot, minőségi 850W-os közel 55.000 -től kezdődik, nonszensz kiadás lenne ha a minőségi 550W is túlméretezett a konfighoz.
Vagy te ilyen hypergémer vagy, hogy a maradék 400W-ot kitöltöd 40db RGB ledszalaggal?
Jó akkor a te matekoddal az összesen 300-watt. Jó lesz akkor az Akyga basic is hozzá.
Sőt ez még 400 watt is, tehát lesz 100 watt tartalékod!
Minőségi 850 es táp 55 000 nél kezdődik, igen és? Az RTX 3060 meg 250 000-től.
Mint mondtam nyugodtan lehet alulméretezgetni, meg kiszámolgatni. De a következményeket vállalni kell.
De nekem már égett le tápegységem/konfigom, mert hallgattam a netes okosokra, meg úgy számolják a wattokat ahogy te, meg az ilyen netes biszbasz kalkulátorokba írják bele, ami kb. semmit sem ér.
Azóta csak túlméretezem minimum 20-30%-kal és nincs gond :)
1. Az RTX 3060 az nem csúcs kártya, hanem egy középkategória.
2. Teljesen felesleges 850W-s táp ehhez a kártyához.
3. Az Intelnél a 10ik generáció pont nem egy nagy fogyasztást igénylő széria.
4. Nyilván az Akyga nem lenne elég, de ami a kérdezőnek van az egy teljesen jó minőségű táp és igenis elég lesz a kártyához. Nem, nem egy meg két hónapig és nem egy meg két tesztre.
"Én maradok az erőnél."
Talán a teljesítménynél. Ereje a chilinek van, nem a tápegységnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!