Hibás cpu szenzor ? Megoldás ?
Üdv mindenkinek, vásároltam egy fél konfigot ami a következőből áll:
Asus B450F gaming alaplap +ryzen 7 2700X és vagy a cpu vagy az alaplap szenzora (ami a hőfokot méri nem tudom mi a pontos neve ) hibás, ugyanis hideg indításnál ha belépek a biosba már 65 C a CPU és kb másodpercenként nő
gyanítom hogy ez nem javítható de van opció arra hogy az alaplap ignorálja a cpu hőmérsékletét és ne kapcsolja le a gépet ha el ér xy C-fokot ? a héten érkezik hozzá egy normális hűtés csak a teszt erejéig raktam rá egy alu blokkot ventivel de akkor se hiszem hogy ez lenne a gond tekintve hogy ha rá teszem a kezem a cpu-ra (természetesen miután kikapcsoltam a gépet) mondhatni még hideg a cpu.. Valakinek bármilyen ötlet ? Előre is köszönöm a válaszokat.
Én nem lennék benne biztos, hogy a szenzor hibás.
Ha hibás lenne, akkor vagy teljesen véletlenszerű, vagy egy adott értéken megrekedt hőmérsékletet mutatna, és nem folyamatosan emelkedőt.
A CPU hőfokot nem az alaplap méri, hanem a CPUn belülről jön a jel.
Volt anno, hogy egy rakás biosban hülyeség jelent meg, offsetelték sokáig illetve jöttek ki bios rissítések amivel elmúltak a problémák.
Az sem mindegy mi mire van állítva a biosban, mert már a PB is meg tudja küldeni úgy a processzort - teljesen feleslegesen - hogy elmelegszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!