Hogyan tudom a régi gépről átmásolni a képeket egy korszerű gépre?
A régi számítógép ugye még IDE/PATA szabványú, a mai gépek meg már SATA-sak. Viszont szeretném a régi családi fotókat átmenteni a régi HDD-ről. Ezt úgy szeretném kivitelezni, hogy kiveszem a régi gépből a HDD-t és egy átalakítóval kötném össze a mostani géppel. Ehhez kerestem is átalakítót:
Tapasztalata van valakinek vele? Működik ez a megoldás ahogy elképzeltem? Figyeljek oda valamire? Tanácsok?
Köszönöm szépen mindenkinek, aki segít. :)
Usb hdd-d sincs???
Arról lehet bootolni win pe-t & arra lehet másolni.
És anno volt két partíció a gépen? Mert nekiugrasz Xp-vel telepíteni, (még a végén sikerül bootolni) aztán lehet annyi...
Én elvinném egy szervizbe és kérnék egy adat mentést egy külső HDD-re. Lehet még olcsóbb is lesz, mint ez az átalakító.
Amúgy a gépet megnézted, lehet csak meg kell igazítani benne a csatlakozásokat? (vagy kivenni valamelyik RAM-ot--variálni...)
#6 Persze, 2 partíció volt, C és D. És 1-1 merevlemez. Ezért találnám talán biztonságosabbnak azt, hogy kiveszem mindkettőt, rákötöm erre, és akkor bele tudok nézni, hogy mi van azokon a merevlemezeken, hátha maradt C-n valami (amit amúgy kétlek, mert már akkoriban is D-re raktuk a fontos dolgokat, lásd képek).
A szervízes gondolat amúgy egy élhető dolog, lehet utána kérdezek, viszont akkor ahhoz is kell vennem egy HDD-t vagy egy nagyobb pendrivet, mert arra a HDD-re, ami a gépemben van, szükségem van minden nap.
Őszintén, nem néztem át a kébeleket, ramokat sem cserélgettem. Még fiatal koromban, kb 10 éve volt hasonló, hogy bekapcsoláskor sípolt a gép. És akkor újra kellett telepíteni. Mivel 1 éve is próbáltam életre kelteni, és akkor ugyanúgy sípoló hangot adott ki, így úgy gondolom, hogy valami hasonló baja lehet. De köszönöm az ötletet, egy próbát megér. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!