Adott egy IDE alapú, régebbi DVD meghajtó, de nem ismeri fel az asztali PC. Miért?
Volt egy SATA-s DVD meghajtóm, de az be kakukkolt. Elfekvőben viszont van egy régi fajtájú, ám de alig használt IDE csatlakozású DVD meghajtóm.
Ezt ma be is raktam a gépbe, egy Gembird Sata-IDE adapter segítségével, minden összekötve ahogy kell, de nem ismeri fel a gép. (Win10).
Kapcsoló SATA-IDE -re állítva, a kábel egy SATA 6gb/s -es kábel, ami eredetileg is volt a SATA-s meghajtónál. (Az adapterhez való kábellel se ismerte fel.)
BIOS-ban sincs!
Gép indításkor kapásból felvinnan a meghajtón a sárga pötty, nyomásra kijön a lemeztárca, pörgeti is a lemezt, de gépen semmi jele...
Eszközkezelőben sem mutatkozik (rejtett eszközök mutatásakor sem), illetve gépház és eszközök beállításánál sem.
Teljesen tanácstalan vagyok. Ebben kérném szíves segítségeteket!
Tudom, vegyek SATA-s DVD meghajtót, de ezzel kérlek most ne kezdjünk új topicot, köszönöm!
Le is zárom a kérdésem, köszönöm szépen Mindenkinek, aki próbált segíteni! :)
Ma vettem egy új optikai meghajtót, azt pusszancs! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!