Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Hogyan lehet bekapcsolni a...

Hogyan lehet bekapcsolni a második magot a procimon?

Figyelt kérdés

Itt az adatlapja:

[link]

Látszólag kétmagos proci, de csak az egyik mag van bekapcsolva. Mindenem támogatja a Dual Core(TM) technológiát.

2008. dec. 18. 08:13
 1/8 anonim ***** válasza:
87%
Ugyanilyen procim van és sem XP, sem Vista, sem Windows 7 (beta) alatt nem kell semmit bekapcsolnom, automatikusan kezelik. Nem lehet, hogy a progi fut csak az egyik magon? Indíts el egy Feladatkezelőt (ctrl+alt+del vagy tálcán jobbklikk-Feladatkezelő). A Folyamatok fülön válaszd ki bármelyik sort, jobbklikk, és a menüből válaszd azt, hogy Affinitás beállítása. Ha a windows felismeri mindkét magot, akkor lesz ilyen menü, és lesz egy 0.CPU és 1.CPU kipipálva. Ilyenkor ne aggódj, szerintem a program ír valamit hibásan.
2008. dec. 18. 09:27
 2/8 anonim ***** válasza:
52%

Üdv!

Igazából egy Intel Celeron D 352+ processzorom van. Egymagos 3.2GHz FSB: 533MHz Socket: LGA775 (EM64T)

Semmi ilyen beállítást nem találtam a Windowsban(XP SP3 legális). A BIOS sem ajánl semmit hogy állíthatok hogy egy vagy két mag legyen bekapcsolva.

Ezeket az adatokat több különböző program is kiírta pl.: Everest, CPU-Z, WCPUID, SiSoft Sandra, stb.

Köszönom a válaszodat.

2008. dec. 18. 17:21
 3/8 anonim ***** válasza:
52%

Hozzátenném:

- A procin nem találtam rejtett kapcsolókat

- az alaplapomon nincs semmi kapcsoló/jumper (MSI 945PL Neo3)(945PL-express/ICH7)

- A BIOS-ban csak az órajelet tudom állítani más tunumg opció nincs

- Állíthgatom a BIOS-ban a többproci támogatásának verzióit: MPS 1.1 vagy MPS 1.4

2008. dec. 18. 17:26
 4/8 anonim ***** válasza:
75%
Ha a kérdésfeltevő vagy: nem, ez a proci egy 940D, ami egy Dual-Core, kétmagos, 3.2GHz-s proci, ott írja a progi. Nekem tényleg ilyenem van, és gond nélkül megy a két mag (ASUS P5LD2 alaplap, semmit nem kellett csinálni, csak beletettem a procit). Ha neked valóban a Celeron van, akkor eleve hibásan ismerte fel a procit a program! De hogy több progi is... Az a Celeron nem kétmagos.
2008. dec. 21. 14:27
 5/8 A kérdező kommentje:
Utolsónak: A kérdést feltevő kommentel, nem jelentkezik be más néven, hogy válaszolgasson magának.
2008. dec. 21. 21:52
 6/8 anonim ***** válasza:

Üdv!

Igen egy barátom tette fel a kérdést helyettem. A processzorom pontos típusa: Intel Celeron D 352+ EM64T

Foglalat: LGA775

2008. dec. 22. 21:33
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Akinek a Celeron D 352 procija van: az nem kétmagos proci, ne is keress olyan lehetőséget, hogy bekapcsold a második magot. Annyi köze van a 940D procihoz, hogy az is 3.2GHz-n működik.

A kérdésfeltevőnek: nem tudok olyan beállításról sem windowsban (XP, Vista), sem BIOS-ban amivel BE kellene kapcsolni a második magot. XP(és Vista) tudja kezelni a két magot, két külön procinak is veszi. Kikapcsolni valahogy lehet, de minek kéne rontani a teljesítményt? Ha 98/ME fut a gépeden, akkor cseréld le XP-re :) Jobbat nem tudok. Mondjuk azoknak is illene látni a több procit, ugyanis például volt egy Abit BP6 nevű alaplap, amibe kettő procit lehetett tenni :) De ahhoz elképzelhető hogy kellett driver. Apropó, driver... Ugye driverek fent vannak a gépen, kifejezetten az alaplap chipset drivere? Feladatkezelőben az Affinitás menüpont létezik és állítható a 0. és 1. CPU használata a folyamatoknál?

2008. dec. 23. 14:46
 8/8 Peti7 ***** válasza:
Ha nem jelenik meg affinitás menü,az azért van,mert 1mag között mit állítasz?Egyébként mért van olyan hogy 30.CPU?
2013. dec. 6. 19:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!