Hogyan lehet bekapcsolni a második magot a procimon?
Itt az adatlapja:
Látszólag kétmagos proci, de csak az egyik mag van bekapcsolva. Mindenem támogatja a Dual Core(TM) technológiát.
Üdv!
Igazából egy Intel Celeron D 352+ processzorom van. Egymagos 3.2GHz FSB: 533MHz Socket: LGA775 (EM64T)
Semmi ilyen beállítást nem találtam a Windowsban(XP SP3 legális). A BIOS sem ajánl semmit hogy állíthatok hogy egy vagy két mag legyen bekapcsolva.
Ezeket az adatokat több különböző program is kiírta pl.: Everest, CPU-Z, WCPUID, SiSoft Sandra, stb.
Köszönom a válaszodat.
Hozzátenném:
- A procin nem találtam rejtett kapcsolókat
- az alaplapomon nincs semmi kapcsoló/jumper (MSI 945PL Neo3)(945PL-express/ICH7)
- A BIOS-ban csak az órajelet tudom állítani más tunumg opció nincs
- Állíthgatom a BIOS-ban a többproci támogatásának verzióit: MPS 1.1 vagy MPS 1.4
Üdv!
Igen egy barátom tette fel a kérdést helyettem. A processzorom pontos típusa: Intel Celeron D 352+ EM64T
Foglalat: LGA775
Akinek a Celeron D 352 procija van: az nem kétmagos proci, ne is keress olyan lehetőséget, hogy bekapcsold a második magot. Annyi köze van a 940D procihoz, hogy az is 3.2GHz-n működik.
A kérdésfeltevőnek: nem tudok olyan beállításról sem windowsban (XP, Vista), sem BIOS-ban amivel BE kellene kapcsolni a második magot. XP(és Vista) tudja kezelni a két magot, két külön procinak is veszi. Kikapcsolni valahogy lehet, de minek kéne rontani a teljesítményt? Ha 98/ME fut a gépeden, akkor cseréld le XP-re :) Jobbat nem tudok. Mondjuk azoknak is illene látni a több procit, ugyanis például volt egy Abit BP6 nevű alaplap, amibe kettő procit lehetett tenni :) De ahhoz elképzelhető hogy kellett driver. Apropó, driver... Ugye driverek fent vannak a gépen, kifejezetten az alaplap chipset drivere? Feladatkezelőben az Affinitás menüpont létezik és állítható a 0. és 1. CPU használata a folyamatoknál?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!