Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » 2018-ban gyártott bontatlan...

2018-ban gyártott bontatlan hp tintapatronokat el szabad adnom? Fognak működni vagy kuka?

Figyelt kérdés

Van egy szettem egy drága gépbe, neten 30 ezer ft-ot kérnek érte. Bontatlan, megmaradt cucc, nagytakarításkor találtam.

Be tud száradni vagy még használható?

2022. ápr. 19. 23:06
 1/1 anonim ***** válasza:

A tintapatron ha gyárilag csomagolt, le van védve egy légzáró fóliával/műanyaggal, ami meggátolja a festék beszáradását. Fogd a kezedbe a csomagot és rázd meg, hallasz-e minimális lötykölést, mint a víznél. Ha igen, akkor még jó. Egyébként meg van lejárati ideje is, a HP-nál különösen ge**k erre, amit én vettem otthonra pl QR kód olvasóval jött a patronoknál, utángyártott ki van zárva és olyan is, aminek lejárt a szavatossága.

[link]

"A tonerek és tintapatronok a javasolt lejárati idővel rendelkező termékek kategóriájába tartoznak. Annak ellenérre, hogy nem élelmiszerekről vagy gyógyszerekről van szó, a lejárati idő, vagy ha úgy tetszik „szavatossági idő“ betartása ezeknél a nyomtatóhoz rendeltetett fogyóeszközöknél is nagyon fontos."

"A gyakorlatban tehát leggyakrabban kétéves lejárati idővel találkozhat. Viszont nem ritkaság a kódolt lejárati idővel ellátott tintapatron sem. Ilyen patron esetében a lejárati idő túllépésével a nyomtató nem teszi lehetővé további dokumentumok nyomtatását és jelzi a patron cseréjének szükségességét. Ugyanakkor azonban a legtöbb nyomtató lehetőséget ad a nyomtató felhasználójának, hogy ezt a patront kifogyasztja és megkerülje a jelzett patroncserét."

Nézd meg mi a szavatossági ideje, csomagoláson fel kell tüntetni.

2022. ápr. 20. 07:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!