Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Nyerhetek néhány plusz fps-t...

Nyerhetek néhány plusz fps-t RAM bővítéssel?

Figyelt kérdés
Adott egy IdeaPad 3-as laptop, amit eredetileg nem gamingre vettem, de amikkel én játszom azokkal egész jól boldogul (AMD Ryzen 3 3250U, Radeon Vega 3), így játszani is szoktam rajta. Viszont ez az integrált GPU fixen 2 GB-ot leválaszt az amúgy 8 GB RAM-ból, ezért a Windows szerint pontosan 5,88 GB marad minden másra, ami nem hangzik valami soknak, ráadásul pl. ~fél óra GTA V-özés után a megynitott weblapok is szinte mind újratöltenek. Ez mondjuk engem kevésbé zavar, nem végzek rettentő fontos munkákat a gépen, de lennének még olyan játékok, amik low grafikán ugyan, de elfutnának ezen a konfigon, de 8 vagy 12 GB RAM-ot igényelnek. Ezt a laptopot a gyártó szerint max. 12 GB-ig lehet bővíteni, tehát a gyárilag benne lévő 4-hez egy 8 GB-os modult tehetnék. Így az IGP miatt kb. 10 giga lenne elérhető. Van ennek a bővítésnek értelme, úgy értem egyértelmű látszata multitasking-ban vagy bizonyos játékoknál fps számban? 15 e Ft körül mozognak ezek a RAM-ok, tehát csak akkor vennék, ha ennek a 4 giga plusznak lenne érezhető haszna.

2022. ápr. 18. 09:26
 1/4 anonim ***** válasza:
88%
Tehát 2x4 giga ramod van.ez esetben a dual channel megvan,ezt hiába bővíted tovább mert a vega3 gyenge,ennyit tud.
2022. ápr. 18. 09:30
 2/4 anonim ***** válasza:
76%
Nem
2022. ápr. 18. 10:13
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Max olyan esetekben ahol nem elég a 8 giga ram.
2022. ápr. 18. 14:25
 4/4 anonim ***** válasza:
Zárj be minden egyéb programot, ha játszol.
2022. ápr. 18. 16:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!