Kvázi csak a Flight Simulator 2020 miatt érdemes Xbox Series S-et venni vagy inkább gépet fejlesszek?
Egy Ryzen 5 2400G procim van (iGPU-val) + 8GB RAM.
Nos nekem a játékoknál az FSX, DCS World jelenleg az etalon (két gépgyilkos játék mellesleg). Persze a Battlefield és COD újabb címei is igencsak kéne kategória, de az FSX az a játék ami miatt egy konzolt is simán vennék (ha tényleg megéri).
Vagy az asztali monitoron (22 col fullHD) vagy a TV-n (43 col fullHD). Nyilván a játékélmény is fontos és nem tudom az olcsóbbik XBox fullHD-ban mit jelent a gyakorlatban. Gépfejlesztéssel pedig közepes grafikát is elfogadnék (fullHD-ban) kompromisszumként.
Ja és van egy Thrustmaster T150 kormányom is, de az szerintem nem XBox kompatibilis, amúgy akkor képbe jöhetne bármilyen autós konzoljáték is.
Döntés mellette:
* 105 ezer egy Series S míg egy low-end videokártya kerül ennyibe + gondolom a CPU-m is kalap kaki (tehát min. egy full csomagos PS5 árából kellene gépet fejlesztenem)
Döntés ellene:
* Csak egy játék miatt konzolt venni úgy hogy FPS-t gamepad-dal lehet csak játszani... Valóban megéri? (főleg az FPS-egér hiány ami fájó pont)
* Kérdés, hogy a Thrustmaster T-Flight Hotas X joystick-om XBox kompatibilis-e (PS3 tuti). Másik joystick-ot pedig új konzol és egy játék miatt tuti nem veszek.
1, mert a piacra dobáskor is közepesen sz@r volt már
2, a 12gen nem drágább de cserébe jobb
3, a kérdezőnek AM4-es lapja van és igazából rakhat bármilyen AM4-es processzort a 2400G helyére, egy processzorcserével simán meg tudja ugrani a 11gen szintet...
Elég indok? :D
Annak sok értelme nincs a processzor szempontjából. Am4-be ott az 5600(X),5700X és 5800X(3D) amiktől az érkező 13gen csak néhány százalékkal lesz gyorsabb. Az MS FS2020 az brutálisan GPU limites:
https://www.youtube.com/watch?v=4RKM7M1R8Eg
oda egy Ryzen5 5600 is elég lenne a meglévő alaplapba.
Igen, az egész bolygó le van modellzve. A környezet csak a nagyvárosokban és a nevezetes helyeken vna részletesen kidolgozva/lemodellezve, a többi helyre a bing műholdképei adják a textúrát.
Nem tudum tudsz-e az utcán landolni :)
Csak ezért a játékért egyáltalán nem éri meg!
Xboxon nagyon optimalizálatlan, vagy csak szimplán gyenge hozzá a gép: leszállásnál (vagy kisgéppel eleve földhöz közel) kegyetlenül tud laggolni egy nagyobb városnál, de a kilépés sem ritka. Csak a mai napon nekem 2x lépett ki a játék a leszállás elötti percekben, mert sok volt neki. Pedig Series X.
Gépen egy GTX 1660 Super és egy R5 2600 társaságában gond nélkül tudtam vele játszani, sosem lépett ki, és az fps-t is szépen tudta tartani 60-on.
Xboxon a 30 nem megy, de én már örülök, ha le tudok szállni egy reptéren fagyás nélkül.
#18: Ez elég szomorú. Nyilván a tapasztalat a legfontosabb, nem a gameplay videók meg marketingszövegek.
Inkább hajlok a hosszútávú gépfejlesztésre (bár attól félek hogy a VGA-k innentől csak drágábbak lesznek). Viszont a 9-es által linkelt konfig több, mint baráti. Kevesebb mint fél millióból meglenne egy olyan konfig ami nemcsak az FS2020-ra, de rengeteg más PC-s játékra jó (köztük DCS).
Aztán, hogy valóban azon hogy futna nem tudom, de gondolom high-al már megbírkózna (nem kell nekem ultra főleg csak fullHD-n).
"bár attól félek hogy a VGA-k innentől csak drágábbak lesznek"
Egyelőre úgy tűnik, hogy a videókártya árak elkezdtek esni, persze nem tudjuk hogy ez átmeneti vagy tartós folyamat.
A #9-es konfigot felejtsd el, ebben az árkategóriában van jobb.
Azért PCn van olyna lehetőséged hogy később fejlesztesz és akkor akár VR akár 3 monitor kerülhet eléd, míg ezek konzol esetén felejtősek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!