Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ez as számitógép megért 25...

Ez as számitógép megért 25 ezer forintot?

Figyelt kérdés
[link]
2022. ápr. 8. 18:41
 1/8 anonim ***** válasza:
60%

Ez egy brandgép max egy gyűjtőnek érhet valami.

De konkrétan mint hardver, kb a 0Ft felé konvergál az értéke.

2022. ápr. 8. 18:45
 2/8 anonim ***** válasza:
0%

Semmiképp.

Ez egy maximum 90 MHz-es, valszeg 486-os. Ez azt jelenti, hogy még egy MP3-at se akarj vele lejátszani. Még ahhoz is lassú.

2022. ápr. 8. 18:56
 3/8 MGéza ***** válasza:
79%
Ez retró. Ha arról kérdezel hogy mennyit ér, nos kb annyit amennyiért elkelt, cakk-pakk. 75Mhz Pentium van benne, de az sem egy ritka dolog még ma sem, értéke 10k alatti. De itt ugye egy komplett brand gép az eladás tárgya, az ilyen HP-k ritkaságtól és állapottól függően 15-150k forint között mennek.
2022. ápr. 8. 19:17
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Retró dolgok sok-sok pénzért mennek külföldön. eBay-en ez a modell (pontosabban ennél gyengébb) most 57ezren áll licitben.
2022. ápr. 8. 20:50
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Meglepő, hogy ezt magyarázni kell, de egy eszköz árában nem csak a nettó teljesítményt fizetjük meg. Ez egy viszonylag ritka gyűjtői példány, aminek már komoly eszmei értéke van. (És ez egyre növekszik, ahogy korosodik, illetve ahogy egyre ritkább lesz.) Miért? Mert különleges, és az informatikatörténelem egy darabja.

Egyébként pedig rengeteg élvezetes játék született abban a korszakban is, így távolról sem pusztán díszként érhet valamit.

2022. ápr. 9. 05:01
 6/8 anonim ***** válasza:
0%

#5-nek:

XD

És hogyan fogsz bebootolni bármit is? Ha hatalmas szerencséd van akkor van rajta valami rendszer. De ha nincs, ....

Ezek CD-ről még nem tudtak bootolni, tehát maradt a floppy. XDXD

Én elindítanám mert van még floppy-m , floppy-s gépem, és létre tudok hozni bootolható floppy-t. De aki nem ezen nőtt fel, annak esélyt sem látok erre.

2022. ápr. 9. 20:04
 7/8 anonim ***** válasza:
68%

"Kedves" "DK-s"! (Vedd le a neved, ez nem méltó az általa megjelölt közösséghez.)

Nézzük sorban a "kérdéseidet"!

"És hogyan fogsz bebootolni bármit is?"

Hogyan? Ahogy mondjuk 25 éve bootoltam. Mi ebben olyan nagy kunszt?

"Ha hatalmas szerencséd van akkor van rajta valami rendszer. De ha nincs, ...."

Akkor előveszem a bootlemezt. Mi ebben olyan nagy kunszt?

Egyébként: a leírás szerint (amit ezek szerint el sem olvastál) Windows 95 van rajta.

"Ezek CD-ről még nem tudtak bootolni, tehát maradt a floppy."

Igen, és?

Egyébiránt: nem hiszem, hogy CD-ről ne tudtak volna bootolni. Az egy másik dolog, hogy ebben a modellben nem volt CD-meghajtó.

"Én elindítanám mert van még floppy-m , floppy-s gépem, és létre tudok hozni bootolható floppy-t. De aki nem ezen nőtt fel, annak esélyt sem látok erre."

Ebben meg nincs igazad.

Nem egy atomfizika ám utánanézni, hogy hogyan kell ezt megoldani.

A hülye "XD"-idet meg mellőzd. Nagyon idétlen.

2022. jún. 6. 14:23
 8/8 anonim ***** válasza:

"Kedves" #7!

Először is megjegyezném, hogy minden erkölcsi jogom meg van a "DK-s" név használatára, lévén hogy párttag vagyok.

Továbbá:

Nagyon ügyesen bemutattad magad mint az, ezekhez a gépekhez értő emberkét. Majdnem elhittem.

Csakhogy bekerült egy "banánhéj", amin dobtál egy hátast "kisfiam"!

"Egyébiránt: nem hiszem, hogy CD-ről ne tudtak volna bootolni. "

Hiszed? XD

Én meg tudom hogy nem. Nemhogy a BIOS nem tudott róla bootolni, de még az operációs rendszerbe is külön kellett beintegrálni a meghajtót, amit RAM-disc használatával tudtál csak megoldani.

[link]

És ne okoskodj hogy ezen WIN95 van. Ahhoz is kellett az MSCDEX, ha CD-d volt.

[link]

Pontosan az akkori hardware-ek kezdetlegessége miatt, a BIOS nem volt képes meghajtóként értelmezni.

Lehet hogy neked úgy tűnt hogy "Nem egy atomfizika ám utánanézni", főleg ha laikusok előtt akarsz "villogni". De ettől az "utánanézéstől" még nem fogsz érteni hozzá.

De ha annyira erősködni akarsz a tudásoddal, akkor írd már ide légyszíves, hogy mi az elsődleges feltétele annak, hogy egy floppy bootolható legyen?

Ha te olyan okos vagy mint ahogy előadod magad, akkor kapásból kell válaszolnod.

Az XD-imről alkotott véleményedet pedig lexarom.

2022. jún. 6. 18:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!