Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Wd red hddk mindig ilyen...

Wd red hddk mindig ilyen könnyen megadják magukat?

Figyelt kérdés
Ez a 2. wd Redem nasba használom torrent servernek amin seedelek és 3 hónap utan megint megadta magát. Pedig nem bántom semmi. Áram se megy el. Nem értem miért van ez vele.
2022. ápr. 8. 10:05
 1/8 P.O.C. ***** válasza:

Nem kéne neki. Bár egyéni véleményem, hogy a merevlemezek általános megbízhatósága sokat csökkent az utóbbi években. Sokkal több pusztuló 1-2 éves lemezekkel találkozok, mint korábban. Annak ellenére is, hogy a SSD kezdi kiszorítani őket. Iroda, netezős gépbe -ahol nem fontos a nagy tárhely- már nem is nagyon vesznek vinyót.

Esetleg nem kap túláramot? A NAS tápja rendben van? A hűtés jó?

2022. ápr. 8. 10:18
 2/8 A kérdező kommentje:

Igen a nassal minden rendben van.

Esetleg az nem lehet h nagyon sok torrent letöltés megy rajta meg seed?

Van h akár 500 db seedelek vissza.

Bár nem hinném hogy ez lenne a gond mert akkor a laptop hdd-m 4 éves és semmi baj. Pedig azon is rengeteg megy.

Szerinted miért csökkentették ennyire az élettartalmat? Mert én is megfigyeltem, hogy a régiek szívósabbak. Van 2008-ban vásárólt WD Greenem és semmi baja.

2022. ápr. 8. 10:36
 3/8 A kérdező kommentje:
Synology DS118 nasom van.
2022. ápr. 8. 10:37
 4/8 anonim ***** válasza:
Garanciáztasd. Diskekre minimum 2-3 év van. Nekem is WD Red-em van 2éve semmi baja sincs.
2022. ápr. 8. 11:58
 5/8 anonim ***** válasza:
Kisebb kapacitású lemezekkel nincsen baj.
2022. ápr. 8. 12:51
 6/8 anonim ***** válasza:
Redem még nem volt, de több, laptopból kiszerelt blue-t is használok, amik évek óta teljesen jól mennek, pedig a laptopban sem keveset voltak használva. Azt hiszem, a legöregebb 2013-as.
2022. ápr. 8. 12:54
 7/8 anonim ***** válasza:
nekem idaig csak wd halt meg, green es blue egyaránt. mással nem volt tapasztalatom mert olcsobb a toshiba meg a seagate, igy azokat veszem.
2022. ápr. 8. 13:12
 8/8 anonim ***** válasza:
Nem jellemző, esetleg próbálj meg RED pro-t de egyébként rengeteg helyen állítottam be NAS-t és WD RED HDD-ket használunk és kb 1 volt olyan ami ténylegesen tönkrement. Pontos számot nem tudok, de kb 100 ból mondjuk.
2022. ápr. 8. 18:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!