Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Melyik a legjobb és legmegbízh...

Melyik a legjobb és legmegbízhatóbb fullHD monitor és honnan érdemes venni?

Figyelt kérdés

Szigorúan csak fullHD-t szeretnék venni (játék miatt magasabb fps) viszont csakis minőségit. Nem tudok dönteni, hogy milyet és honnan érdemes venni.

Az LG LED 22M45-ösömet már másodjára kellene javítani, ezt cserélném le, de nem vagyok képben a témával kapcsolatban (márka, típus, webshop). Ezeket néztek ki magamnak:

[link]

[link]

[link]

Nem tudom sokat számít-e, hogy IPS vagy VA. Gondolom előbbi szebb.

Nekem a megbízhatóság és minőség a legfontosabb (min. 5 évig működjön).

Nagyon max 60-at szánnék rá, de az már tényleg kiemelkedő legyen valamiben, viszont észszerűen inkább legfeljebb 50-ért vennék.

És azt sem tudom melyik boltból érdemes venni. Nyilván itt az ár nem perdöntő, ha megbízható boltról van szó. Eléggé eltérő árak vannak a webshopok között.

Melyiket javasolnátok?

2022. ápr. 5. 19:32
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Ojé ez picit több, mint 60, viszont 120Hz-es ami játékra igencsak jó, sokkal jobb mint az általad linkelt 60-75Hz-es monitorok.

A monitorok általában baromi sokat kibírnak, ha 60Hz-es kell akkor vehetsz nyugodtan használtat is.

2022. ápr. 5. 19:43
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Más is kérdezte ugyan ezt, azért nekem még egy monitorom se halt meg 10 év alatt se. Egyedül egy villámcsapás nyírt ki egyet az elmúlt 10 évben, de az külön épületben volt.

Megbízható bolt azt is látod az árukeresőn, érdemes 4-5 csillag, sok véleményt nézni.

2022. ápr. 5. 20:15
 3/8 A kérdező kommentje:

#1: Miért jobb a 120Hz-es? Mit fogok tapasztalni amitől jobb lesz?

A Lenovo egyébként megbízható?

2022. ápr. 5. 20:32
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
#3 Igazából szavakkal nehéz leírni a különbség, röviden összefoglalva sokkal simábban mozog a kép. A gyakorlatban nézd meg mindenképp, talán a legegyszerűbb (ha van a közelben), hogy bemész egy elektronikai üzletben, és egy iPhone 13 Pro telefonon (120Hz a kijelzője) elkezdesz random görgetni. Ha még csak a különbséget sem veszed észre, akkor teljesen felesleges számodra 60+ (vagy max 75) Hz.
2022. ápr. 5. 21:20
 5/8 Shaddark ***** válasza:

Mielőtt megveszed azért ugorj be egy boltba és nézd meg a képét működés közben. Még ha nem is ott veszed meg.

- Nekem pl. a VA panelek képe egyáltalán nem tetszik.

[link]

2022. ápr. 6. 00:34
 6/8 anonim ***** válasza:
Ha játékra kell, akkor mindenképpen minimum 120hz
2022. ápr. 6. 01:58
 7/8 xKakashix ***** válasza:
70%

[link]

Nekem ilyen monitorom van, ez az első VA paneles monitorom és azt kell mondjam kellemeset csalódtam benne. A színei meglepően jók, persze nem is belépő kategória ez már, de ami igazán feltűnő volt így elsőre az a nagy kontraszt és szép mély feketék. Ha szereted a story alapú open world játékokat mindenképp tudom ajánlani a VA panelt, fps játékokhoz annyira nem ajánlják.

2022. ápr. 6. 11:29
 8/8 anonim ***** válasza:
55%

BenQ ZOWIE XL2411P 50.000 Ft

[link]

2022. ápr. 6. 17:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!