Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Erre a célra milyen külső...

Erre a célra milyen külső SSD-t vegyek?

Figyelt kérdés

Munkahelyi gépet szeretném használni saját célra is, ennek nincs akadálya, viszont nem a munkahelyi accountot akarom erre használni.

Vennék egy külső winyót, amire feltenném a windowst, és azon garázdálkodnék személyes célra.

A kérdés, hogy milyet vegyek? Nyilván SSD, azzal tisztában vagyok, hogy így, USB csatlakozással nem lesz nagyon gyors. USB-C -vel gyorsabb lenne, mint egy USB 3.1-gyel?

Vagy mire figyeljek, ha a sebesség is fontos lenne? Csak külső disk jöhet szóba.

Köszi.

2022. ápr. 2. 17:02
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Tegyük tisztába. az USB 3.1 nem egy csatlakozó fajta, hanem egy szabvány. A USB-C viszont már egy csatlakozó fajta.

Először azt kellene megnézned, hogy a számítógépben lévő Type-C csatlakozó mire képes, mert rengeteg féle Type-C csatlakozó létezik más-más tulajdonságokkal és átviteli képességekkel.

2022. ápr. 2. 17:10
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Illetve egyáltalán mit akarsz csinálni? Mire szeretnéd használni?

Ezt is először tisztázd le magadban.

De nekem elsőre ami eszembe jutott az a Samsung T7-es külső SSD-je. Ez 100%, hogy működik az általad említett célra.

2022. ápr. 2. 17:12
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Vannak olyan külső háttértár-házak:

[link]

amelyekbe gyors, M.2-es foglalatú, PCI Express 3.0 interfészű SSD-k:

[link]

mennek bele.

2022. ápr. 2. 17:22
 4/5 A kérdező kommentje:

Köszi a választ.

Torrent, film nézés, játék (minimális játékok, dota 2, cs:go) stb.

2022. ápr. 2. 17:24
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Én pont ugyanezt csinálom, igaz nem Windows-al. Egy sima Kingston A400 SATA SSD-t tettem egy külső USB3.0 házba, és telepítettem rá Linux Mint-et. Semmi probléma nincs a sebességével. USB-C-s ház nem olcsó, már ha USB3.2gen2 típusút veszel, és akkor kérdéses hogy a géped mit támogat. Jha, meg akkor NVMe SSD-t kell beletenni hisz a sima USB3.0 hozza a SATA3 sebességet. Röviden: nincs értelme a C-s SSD-nek, ha csak a sebesség érdekel téged.

Más: azt azért nézd meg hogy tudsz-e USB-ről bootolni. Az én céges gépem engedi, de ami jött hozzánk újabb, ott már le van jelszavazva RÉSZBEN a BIOS. Azaz a BIOS-t simán meg tudom nyitni, de ha más meghajtóról bootolnék, kéri a jelszót.

2022. ápr. 2. 18:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!